Μια παραλλαγή του κλασσικού κιουνεφέ, εδώ η κρέμα βουτύρου συνδυάζεται υπέροχα με το κανταϊφι.
Τα μανταρίνια προσθέτουν μια νότα εσπεριδοειδούς και δίνουν μια άλλη διάσταση στο συγκεκριμένο γλυκό.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
Για το κιουνεφέ
•► 250 γρ. κανταΐφι
•► 100 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
•► 190 γρ. βούτυρο
•► 190 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 2 αβγά
•► 210 γρ. άσπρα αμύγδαλα, σε σκόνη
•► ½ κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► ξύσμα από ½ λεμόνι
•► ξύσμα από ½ πορτοκάλι
•► 3 κουτ. σούπας ανθόνερο
Για τα μανταρίνια
•► 4 μανταρίνια ξεφλουδισμένα, σε φέτες
•► 500 γρ. νερό
•► 600 γρ. ζάχαρη
•► 1 κουτ. σούπας γλυκόζη
•► 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► φλούδα από 1 μανταρίνι
•► 100 γρ. ανθόνερο
Για το σερβίρισμα
•► 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
Εκτέλεση:
Για το κιουνεφέ
Ξαίνετε το κανταΐφι ανοίγοντάς το για να ξεχωρίσουν οι τρίχες μεταξύ τους. Το κρατάτε στην άκρη σκεπασμένο με μια πετσέτα. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.
Για την κρέμα
Ανακατεύετε καλά με μίξερ μέσα σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέτετε το αβγό, τα αμύγδαλα, το αλεύρι και ανακατεύετε.
Τέλος ανακατεύετε το ξύσμα λεμόνι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ανθόνερο και κρατάτε τη γέμιση στην άκρη.
Για τα μανταρίνια
Βάζετε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη, το χυμό λεμόνι και τη φλούδα μανταρίνι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν για 7 λεπτά.
Αφήνετε το σιρόπι στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία, αφαιρείτε τη φλούδα από το μανταρίνι και προσθέτετε το ανθόνερο και τις φέτες μανταρίνι.
Φυλάτε το σιρόπι με τα μανταρίνια στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Για τη συναρμολόγηση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Παίρνετε ατομικά τηγάνια ή μικρά ταψάκια και τα βουτυρώνετε.
Μοιράζετε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι, καλύπτοντας όλο τον πάτο τους.
Μοιράζετε την κρέμα και την απλώνετε ομοιόμορφα.
Σκεπάζετε τη γέμιση με το υπόλοιπο κανταΐφι καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το κανταΐφι και να πάρει χρώμα.
Μόλις βγάλετε τα κιουνεφέ από τον φούρνο τα σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι και στη συνέχεια βάζετε από τρεις τέσσερις φέτες μανταρίνι στο κάθε κιουνεφέ.
Πασπαλίζετε με φιστίκι Αιγίνης και σερβίρετε !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για το κιουνεφέ
•► 250 γρ. κανταΐφι
•► 100 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
•► 190 γρ. βούτυρο
•► 190 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 2 αβγά
•► 210 γρ. άσπρα αμύγδαλα, σε σκόνη
•► ½ κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► ξύσμα από ½ λεμόνι
•► ξύσμα από ½ πορτοκάλι
•► 3 κουτ. σούπας ανθόνερο
Για τα μανταρίνια
•► 4 μανταρίνια ξεφλουδισμένα, σε φέτες
•► 500 γρ. νερό
•► 600 γρ. ζάχαρη
•► 1 κουτ. σούπας γλυκόζη
•► 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► φλούδα από 1 μανταρίνι
•► 100 γρ. ανθόνερο
Για το σερβίρισμα
•► 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
Εκτέλεση:
Για το κιουνεφέ
Ξαίνετε το κανταΐφι ανοίγοντάς το για να ξεχωρίσουν οι τρίχες μεταξύ τους. Το κρατάτε στην άκρη σκεπασμένο με μια πετσέτα. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.
Για την κρέμα
Ανακατεύετε καλά με μίξερ μέσα σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέτετε το αβγό, τα αμύγδαλα, το αλεύρι και ανακατεύετε.
Τέλος ανακατεύετε το ξύσμα λεμόνι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ανθόνερο και κρατάτε τη γέμιση στην άκρη.
Για τα μανταρίνια
Βάζετε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη, το χυμό λεμόνι και τη φλούδα μανταρίνι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν για 7 λεπτά.
Αφήνετε το σιρόπι στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία, αφαιρείτε τη φλούδα από το μανταρίνι και προσθέτετε το ανθόνερο και τις φέτες μανταρίνι.
Φυλάτε το σιρόπι με τα μανταρίνια στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Για τη συναρμολόγηση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Παίρνετε ατομικά τηγάνια ή μικρά ταψάκια και τα βουτυρώνετε.
Μοιράζετε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι, καλύπτοντας όλο τον πάτο τους.
Μοιράζετε την κρέμα και την απλώνετε ομοιόμορφα.
Σκεπάζετε τη γέμιση με το υπόλοιπο κανταΐφι καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το κανταΐφι και να πάρει χρώμα.
Μόλις βγάλετε τα κιουνεφέ από τον φούρνο τα σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι και στη συνέχεια βάζετε από τρεις τέσσερις φέτες μανταρίνι στο κάθε κιουνεφέ.
Πασπαλίζετε με φιστίκι Αιγίνης και σερβίρετε !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also like… …
•► Κονάφα, Κνάφε ή Κιουνεφέ !!!
•► Πολίτικο Κιουνεφέ { künefe peyniri } !!!!
•► Συνταγή για Κανταΐφι «Κιουνεφέ» !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου