Ένα επιδόρπιο που θα φτιάξετε πολύ εύκολα και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά:   { Για 8 Μερίδες }
•► 4 αβγά φρέσκα
•► 240 γρ. ζάχαρη καστανή ψιλή
•► 1 λοβό βανίλιας ή 2 καψουλάκια βανιλίνη
•► 1 λίτρο γάλα φρέσκο
•► 20 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη για την επάλειψη του ταψιού
•► 300 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
•► 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
•► 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τα αβγά ολόκληρα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη.
Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια βανίλια, κόβετε το λοβό κατά μήκος και με ένα μυτερό μαχαιράκι «ξύνετε» τα σποράκια και τα ρίχνετε στο μίγμα με τα αβγά μαζί με το γάλα.
Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και με τη βανιλίνη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα με έναν αβγοδάρτη.
Βουτυρώνετε το ταψί. Αραδιάζετε τα μπισκότα στο ταψί σε όσες στρώσεις χρειαστεί. Πασπαλίζετε με τις σταγόνες σοκολάτας.
Αδειάζετε πάνω από τα μπισκότα το μίγμα των αβγών. Αφήνετε το γλυκό 20 λεπτά μέσα στο ψυγείο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Ψήνετε τη πουτίγκα για 35 λεπτά.
Αποσύρετε τη πουτίγκα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά. Την πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 4 αβγά φρέσκα
•► 240 γρ. ζάχαρη καστανή ψιλή
•► 1 λοβό βανίλιας ή 2 καψουλάκια βανιλίνη
•► 1 λίτρο γάλα φρέσκο
•► 20 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη για την επάλειψη του ταψιού
•► 300 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
•► 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
•► 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τα αβγά ολόκληρα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη.
Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια βανίλια, κόβετε το λοβό κατά μήκος και με ένα μυτερό μαχαιράκι «ξύνετε» τα σποράκια και τα ρίχνετε στο μίγμα με τα αβγά μαζί με το γάλα.
Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και με τη βανιλίνη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα με έναν αβγοδάρτη.
Βουτυρώνετε το ταψί. Αραδιάζετε τα μπισκότα στο ταψί σε όσες στρώσεις χρειαστεί. Πασπαλίζετε με τις σταγόνες σοκολάτας.
Αδειάζετε πάνω από τα μπισκότα το μίγμα των αβγών. Αφήνετε το γλυκό 20 λεπτά μέσα στο ψυγείο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Ψήνετε τη πουτίγκα για 35 λεπτά.
Αποσύρετε τη πουτίγκα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά. Την πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου ~ Φωτογραφία/ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also like… …
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► ΟΛΕΣ Οι Συνταγές Της Ντίνας Νικολάου !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου