Το σταμναγκάθι ταιριάζει πολύ σε ένα φρικασέ με αρνί αλλά γίνεται και μια πολύ νόστιμη δροσερή σαλάτα.
Αν την εμπλουτίσετε και με μπισκότα παρμεζάνας μπορεί να σταθεί άνετα και σε γιορτινά τραπέζια.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 300 γρ. σταμναγκάθι καθαρισμένο, πλυμένο και καλά στεγνωμένο
•► 120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
•► 1 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι
•► 2 ντομάτες ώριμες
Εκτέλεση:
Χοντροκόβετε τα χόρτα και τα ρίχνετε σ’ ένα βαθύ μπολ. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο και το ξίδι και περιχύνετε τα χόρτα. Αφήνετε τη σαλάτα να σταθεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα ταψί απλώνετε λαδόκολλα και ρίχνετε κουταλιές τριμμένης παρμεζάνας, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν.
Ψήνετε για 7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα παρμεζάνας. Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Αφαιρείτε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις κόβετε σε κυβάκια. Τις ρίχνετε πάνω στα χόρτα και ανακατεύετε.
Πασπαλίζετε τη σαλάτα με χοντρό αλάτι και τη γαρνίρετε με τα μπισκότα παρμεζάνας πριν τη σερβίρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► Το μενού της εβδομάδας
•► Patatas bravas, οι ισπανικές τηγανητές πατάτες
olivemagazine.gr
•► 300 γρ. σταμναγκάθι καθαρισμένο, πλυμένο και καλά στεγνωμένο
•► 120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
•► 1 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι
•► 2 ντομάτες ώριμες
Εκτέλεση:
Χοντροκόβετε τα χόρτα και τα ρίχνετε σ’ ένα βαθύ μπολ. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο και το ξίδι και περιχύνετε τα χόρτα. Αφήνετε τη σαλάτα να σταθεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα ταψί απλώνετε λαδόκολλα και ρίχνετε κουταλιές τριμμένης παρμεζάνας, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν.
Ψήνετε για 7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα παρμεζάνας. Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Αφαιρείτε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις κόβετε σε κυβάκια. Τις ρίχνετε πάνω στα χόρτα και ανακατεύετε.
Πασπαλίζετε τη σαλάτα με χοντρό αλάτι και τη γαρνίρετε με τα μπισκότα παρμεζάνας πριν τη σερβίρετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή και το Food styling, απο Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Δείτε ακόμα... ...
•► Το μενού της εβδομάδας
•► Patatas bravas, οι ισπανικές τηγανητές πατάτες
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου