Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Πιλάφι με κοκκινιστά καλαμαράκια
& κάππαρη με άρωμα & πικάντικη γεύση
!!!



Το πιλάφι ταιριάζει υπέροχα με τα θαλασσινά. Εδώ το φτιάχνουμε με καλαμαράκια σε άλμη SAFCOL και μια ωραία σάλτσα ντομάτας με ελιές και κάππαρη.

Υλικά:   { Για 5-6 Μερίδες }

•► 300 γρ. ρύζι καρολίνα, πλυμένο καλά
•► 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 3 ποτήρια του νερού ζωμό λαχανικών από κύβο
•► αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

•► 2 κονσέρβες καλαμαράκια SAFCOL, καθαρισμένα από το κόκκαλο τους και στραγγισμένα
•► 2 κουτ. σούπας κάππαρη
•► 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
•► 1 ποτήρι του νερού ντοματάκια κονκασέ
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 15 ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσι αν γίνεται)
•► 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
•► αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα:
σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε απαλά το τριμμένο κρεμμύδι για 2 λεπτά.

Ρίχνετε την κάππαρη και τις ελιές Καλαμών και ανακατεύετε καλά. Αμέσως μετά προσθέτετε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε περίπου για 20 λεπτά. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τη ρίγανη. Αφήνετε τη σάλτσα να περιμένει και ετοιμάζετε το ρύζι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο και το αφήνετε να λιώσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις κάψει, ρίχνετε το ρύζι. Το σοτάρετε για μερικά λεπτά, μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο της κατσαρόλας και να καβουρδιστεί ελαφρά.

Ρίχνετε μέσα το ζωμό λαχανικών και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε με καπάκι.

Μαγειρεύετε περίπου για 12 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την ξεσκεπάζετε και την αφήνετε για 10 λεπτά σκεπασμένη με μια υφασμάτινη πετσέτα.

Σερβίρετε το ρύζι σε πιατέλα και τα καλαμαράκια τριγύρω της. Περιχύνετε το φαγητό με τη νόστιμη σάλτσα.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης ~ Food Styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also like… … Νηστεύουμε αλλά δεν ζηλεύουμε !!!

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :