Αυτή η σοκολάτα όπου «τρυπώσει» κάνει θαύματα. Εδώ έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, με το παραδοσιακό εκμέκ! Η συνέχεια επί της συνταγής… ...
Υλικά:   { Για 7 Μερίδες }
Για την κρέμα σοκολάτας
•► 500 ml γάλα πλήρες
•► 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 2 αβγά
•► 30 γρ. κορν φλάουερ
•► 25 γρ. κακάο
Για το σιρόπι
•► 500 γρ. ζάχαρη
•► 300 ml νερό
•► 10 γρ. γλυκόζη
Για το καταΐφι
•► 300 γρ. φύλλο κανταΐφι
•► 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σερβίρισμα
•► 250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
•► λίγα ψημένα και χοντροσπασμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Φτιάχνετε το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν, μετά από 1 λεπτό σβήνετε τη φωτιά και το σιρόπι είναι έτοιμο. Θα το χρησιμοποιήσετε χλιαρό.
Φτιάχνετε το κανταΐφι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Ξαίνετε τις κλωστές του κανταϊφιού και το απλώνετε στο ταψί.
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρά όλη την επιφάνεια του καταϊφιού. Το ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Αφήνετε να κρυώσει.
Μόλις βγει από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει και έπειτα ρίχνετε από πάνω το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνετε για 2 ώρες περίπου να σιροπιαστεί καλά.
Φτιάχνετε την κρέμα: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία και με σύρμα χειρός ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να βράσει και να σφίξει η κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά.
Παίρνετε λίγο από το σιροπιασμένο κανταΐφι και το μοιράζετε σε μπολ, ρίχνετε λίγα χοντροσπασμένα αμύγδαλα και από πάνω συμπληρώνετε με τη ζεστή κρέμα.
Τα αφήνετε να σταθεροποιηθούν στο ψυγείο και σερβίρετε γαρνίροντας με σαντιγί !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για την κρέμα σοκολάτας
•► 500 ml γάλα πλήρες
•► 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 2 αβγά
•► 30 γρ. κορν φλάουερ
•► 25 γρ. κακάο
Για το σιρόπι
•► 500 γρ. ζάχαρη
•► 300 ml νερό
•► 10 γρ. γλυκόζη
Για το καταΐφι
•► 300 γρ. φύλλο κανταΐφι
•► 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σερβίρισμα
•► 250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
•► λίγα ψημένα και χοντροσπασμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Φτιάχνετε το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν, μετά από 1 λεπτό σβήνετε τη φωτιά και το σιρόπι είναι έτοιμο. Θα το χρησιμοποιήσετε χλιαρό.
Φτιάχνετε το κανταΐφι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Ξαίνετε τις κλωστές του κανταϊφιού και το απλώνετε στο ταψί.
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρά όλη την επιφάνεια του καταϊφιού. Το ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Αφήνετε να κρυώσει.
Μόλις βγει από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει και έπειτα ρίχνετε από πάνω το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνετε για 2 ώρες περίπου να σιροπιαστεί καλά.
Φτιάχνετε την κρέμα: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία και με σύρμα χειρός ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να βράσει και να σφίξει η κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά.
Παίρνετε λίγο από το σιροπιασμένο κανταΐφι και το μοιράζετε σε μπολ, ρίχνετε λίγα χοντροσπασμένα αμύγδαλα και από πάνω συμπληρώνετε με τη ζεστή κρέμα.
Τα αφήνετε να σταθεροποιηθούν στο ψυγείο και σερβίρετε γαρνίροντας με σαντιγί !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος ~ Φωτογραφία/ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου