Τα τρουφάκια είναι πράγματι ένα από τα πιο νόστιμα και εύκολα γλυκά, που μπορεί να φτιάξει κανείς και να προσφέρει ως κέρασμα.
Εδώ θα βρείτε μια απλή, φθηνή, εύκολη και κυρίως νόστιμη συνταγή τους που σας δίνει τη δυνατότητα να τα φάτε αμέσως μόλις τα παρασκευάσετε. Είναι δοκιμασμένη και γι αυτό σας την προτείνω.
Υλικά:
•► 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
•► ½ πακέτο βιτάμ
•► 2 κουταλιές σούπας κακάο
•► 1 φλιτζάνι μεγάλο του τσαγιού καρύδι
•► ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
•► 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
•► 1 πακέτο των 200 γραμμ. τρούφα.
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τα μπισκότα και τα σπάμε με το χέρι ώστε να μην θρυμματιστούν εντελώς αλλά να βρίσκουμε πολύ μικρά κομματάκια.
Προσθέτουμε, έχοντας αφήσει προηγουμένως σε θερμοκρασία δωματίου, το βιτάμ κομμένο σε κομμάτια, τη ζάχαρη, το κακάο και τα καρύδια, που επίσης τα έχουμε θρυμματίσει με το χέρι ώστε να μην είναι σκόνη αλλά να βρίσκουμε πολύ μικρά κομματάκια όταν τρώμε την τρούφα.
Ανακατεύουμε με το χέρι τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά το κονιάκ, αν θέλουμε βάζουμε επιπλέον μισό ποτηράκι ακόμα από το ποτό.
Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και διαπιστώσουμε ότι μπορούμε να τα πλάσουμε, φτιάχνουμε στρογγυλά μπαλάκια σε μέγεθος κεφτέ και τα περνάμε από την τρούφα ώστε να καλυφθούν.
Τα τοποθετούμε σε χάρτινες θήκες και είτε τα καταναλώνουμε αμέσως είτε τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν λίγο.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
e-storieskritis.gr
•► 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
•► ½ πακέτο βιτάμ
•► 2 κουταλιές σούπας κακάο
•► 1 φλιτζάνι μεγάλο του τσαγιού καρύδι
•► ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
•► 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
•► 1 πακέτο των 200 γραμμ. τρούφα.
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τα μπισκότα και τα σπάμε με το χέρι ώστε να μην θρυμματιστούν εντελώς αλλά να βρίσκουμε πολύ μικρά κομματάκια.
Προσθέτουμε, έχοντας αφήσει προηγουμένως σε θερμοκρασία δωματίου, το βιτάμ κομμένο σε κομμάτια, τη ζάχαρη, το κακάο και τα καρύδια, που επίσης τα έχουμε θρυμματίσει με το χέρι ώστε να μην είναι σκόνη αλλά να βρίσκουμε πολύ μικρά κομματάκια όταν τρώμε την τρούφα.
Ανακατεύουμε με το χέρι τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά το κονιάκ, αν θέλουμε βάζουμε επιπλέον μισό ποτηράκι ακόμα από το ποτό.
Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και διαπιστώσουμε ότι μπορούμε να τα πλάσουμε, φτιάχνουμε στρογγυλά μπαλάκια σε μέγεθος κεφτέ και τα περνάμε από την τρούφα ώστε να καλυφθούν.
Τα τοποθετούμε σε χάρτινες θήκες και είτε τα καταναλώνουμε αμέσως είτε τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν λίγο.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
e-storieskritis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου