Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Παπά γιαχνί... αλα OliveMagazine !!!



Λέγεται ότι η συνταγή για το γιαχνί του παπά προήλθε από τα μοναστήρια του Αγίου Όρους.

Μαγειρεύεται συνήθως με αρνάκι, αλλά στο ρεπερτόριο της πολίτικης κουζίνας το βρίσκουμε και με μοσχάρι.

Πριν σοτάρετε το αρνάκι στο βούτυρο, καλό είναι να το βράσετε σε ένα ποτήρι νερό και όταν απορροφήσει όλο το υγρό θα συνεχίσετε το μαγείρεμα όπως περιγράφεται παρακάτω.

Υλικά:   { Για 5-6 Μερίδες }

•► 1 κιλό σπάλα μοσχαρίσια ή μπουτάκι αρνιού, σε μικρούς κύβους
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
•► 1 κιλό κρεμμύδια κοκκάρια (μικρά στρογγυλά, για στιφάδο)
•► 1 πιπεριά πράσινη καυτερή, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
•► 2 κεφάλια σκόρδο καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
•► 2 κουτ. σούπας ξίδι
•► 1 ποτήρι του νερού Μαυροδάφνη
•► 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε κύβους
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 2 ποτήρια ζεστό ζωμό κρέατος (σπιτικό ή από κύβο)
•► πάπρικα
•► κανέλα (προαιρετικά)
•► κόκκους πιπεριού
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κοκκάρια. Προσθέτετε στην κατσαρόλα την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο.

Τα σοτάρετε όλα μαζί για μερικά λεπτά και προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύετε για μερικά λεπτά επιπλέον.

Προσθέτετε το κρέας και το σοτάρετε καλά να αλλάξει χρώμα και να θωρακιστεί.

Σβήνετε με το ξίδι και το κρασί. Όταν εξατμιστούν, προσθέτετε τις ντομάτες, την πάπρικα, την κανέλα, τους κόκκους πιπεριού και το ζωμό.

Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε το φαγητό σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like... ...

•► Άλλες Συνταγές απο Σιμόνη Καφίρη !!!

•► Το μενού της εβδομάδας !!!

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :