Μέσα έξω σοκολατένιο και με τα αρώματα πορτοκαλιού και χοντρο_κοπανισμένο καρύδι δεν καταλαβαίνει κανείς πως είναι νηστίσιμο !!!
Υλικά:   { Για 6-8 Μερίδες }
•► 350 γρ. ζάχαρη
•► 450 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
•► 50 γρ. κακάο
•► 1 πρέζα αλάτι
•► ξύσμα από 2 πορτοκάλια
•► 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
•► 180 ml σπορέλαιο + λίγο επιπλέον για το ταψί
•► 1 φλιτζάνι νερό (θερμοκρασία βρύσης)
•► 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
•► 100 γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
•► 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για το γλάσο:
•► 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC και λαδώνετε ένα μέτριο ταψάκι διαστάσεων 25x35εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά του κέικ εκτός από τα καρύδια.
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού με το σπορέλαιο και το νερό. Ρίχνετε το μίγμα των υγρών στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη.
Κρατάτε μερικά καρύδια στην άκρη για τη διακόσμηση και ανακατεύετε τα υπόλοιπα στο μίγμα του κέικ μαζί με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Αδειάζετε το τελικό μίγμα στο λαδωμένο ταψάκι και το βάζετε να ψηθεί στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μπήγετε το μαχαίρι σας στο κέντρο και να το βγάζετε καθαρό. Αν έχει πάνω του κολλημένη ζύμη όταν βγει, θέλει λίγο ακόμη ψήσιμο. Ξεφουρνίζετε το κέικ και το αφήνετε να κρυώσει.
Τότε ετοιμάζετε το γλάσο: Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέσα το λάδι. Ρίχνετε το γλάσο πάνω από το κέικ σας και πασπαλίζετε με τα καρύδια.
Όταν σταθεροποιηθεί η σοκολάτα από πάνω, το κέικ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 350 γρ. ζάχαρη
•► 450 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
•► 50 γρ. κακάο
•► 1 πρέζα αλάτι
•► ξύσμα από 2 πορτοκάλια
•► 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
•► 180 ml σπορέλαιο + λίγο επιπλέον για το ταψί
•► 1 φλιτζάνι νερό (θερμοκρασία βρύσης)
•► 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
•► 100 γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
•► 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για το γλάσο:
•► 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC και λαδώνετε ένα μέτριο ταψάκι διαστάσεων 25x35εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά του κέικ εκτός από τα καρύδια.
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού με το σπορέλαιο και το νερό. Ρίχνετε το μίγμα των υγρών στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη.
Κρατάτε μερικά καρύδια στην άκρη για τη διακόσμηση και ανακατεύετε τα υπόλοιπα στο μίγμα του κέικ μαζί με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Αδειάζετε το τελικό μίγμα στο λαδωμένο ταψάκι και το βάζετε να ψηθεί στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μπήγετε το μαχαίρι σας στο κέντρο και να το βγάζετε καθαρό. Αν έχει πάνω του κολλημένη ζύμη όταν βγει, θέλει λίγο ακόμη ψήσιμο. Ξεφουρνίζετε το κέικ και το αφήνετε να κρυώσει.
Τότε ετοιμάζετε το γλάσο: Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέσα το λάδι. Ρίχνετε το γλάσο πάνω από το κέικ σας και πασπαλίζετε με τα καρύδια.
Όταν σταθεροποιηθεί η σοκολάτα από πάνω, το κέικ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή απο Ιωάννα Σταμούλου ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like... ...
•► Όλες οι συνταγές της Ιωάννας Σταμούλου !!!
•► Όλες οι συνταγές της Γεωργίας Κοφινά !!!
•► Όλες οι συνταγές της Tinas Webb !!!
•► Έτοιμο το Κυριακάτικο τραπέζι !!!
•► Το μενού της εβδομάδας
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για σοκολάτα
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου