Το στιφάδο είναι από τις πιο κλασικές και αγαπημένες επιλογές για το κυριακάτικο τραπέζι.
Σε αυτή τη συνταγή το φτιάχνετε με κοτόπουλο και το συνοδεύετε ιδανικά με τηγανητές πατάτες.
Υλικά:   { Για 5-6 Μερίδες }
•► 1 κοτόπουλο μεγάλο ( περίπου 1.600-1.800 γρ. ), σε μερίδες
•► 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου (κοκκάρια), καθαρισμένα
•► 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένο στα τέσσερα
•► 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο μπρούσκο
•► 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό
•► 1 ξύλο κανέλας
•► 3 φύλλα δάφνης
•► 8 γαρίφαλα
•► 6 κόκκους μπαχάρι
•► 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρετε στο μισό λάδι τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βγάζετε σε ένα πιάτο.
Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν λίγο, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη διαλυθούν.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο ανάμεσα στα κρεμμύδια και προσθέτετε το κρασί, το διαλυμένο ντοματοπελτέ, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το φαγητό.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 κοτόπουλο μεγάλο ( περίπου 1.600-1.800 γρ. ), σε μερίδες
•► 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου (κοκκάρια), καθαρισμένα
•► 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένο στα τέσσερα
•► 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο μπρούσκο
•► 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό
•► 1 ξύλο κανέλας
•► 3 φύλλα δάφνης
•► 8 γαρίφαλα
•► 6 κόκκους μπαχάρι
•► 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρετε στο μισό λάδι τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βγάζετε σε ένα πιάτο.
Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν λίγο, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη διαλυθούν.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο ανάμεσα στα κρεμμύδια και προσθέτετε το κρασί, το διαλυμένο ντοματοπελτέ, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το φαγητό.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like... ...
•► Όλες οι συνταγές της Γεωργίας Κοφινά !!!
•► Όλες οι συνταγές της Tinas Webb !!!
•► Όλες οι συνταγές της Ιωάννας Σταμούλου !!!
•► Έτοιμο το Κυριακάτικο τραπέζι !!!
•► Το μενού της εβδομάδας
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου