Φουρνίζουμε ένα πιο ανοιξιάτικο μπριάμ με διάφορα λαχανικά και το σερβίρουμε με μπόλικο τραγανό φρέσκο ψωμί.
Υλικά:   { Για 4-6 Μερίδες }
•► 4 αγκινάρες καθαρισμένες, σε φέτες
•► 1 μεγάλη πατάτα, σε φέτες
•► 1 γλυκοπατάτα πορτοκαλί, σε φέτες
•► 1 γλυκοπατάτα λευκή, σε φέτες
•► 1 πιπεριά πράσινη, σε φέτες
•► 2 ξερά κρεμμύδια, σε χοντρές φέτες
•► 2 κολοκύθια, σε φέτες
•► 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
•► 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + 30 ml για το τηγάνι
•► 200 γρ. χυμό ντομάτας
•► 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
•► 2-3 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια, τα φυλλαράκια
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, τον χυμό ντομάτας, το σκόρδο, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε 15ml ελαιόλαδο και σοτάρετε τις αγκινάρες, τις πατάτες και την πιπεριά για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν λίγο. Τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο ταψί και τα στρώνετε καλά, καλύπτοντας τη βάση του σκεύους. Από πάνω στρώνετε τα κολοκύθια.
Στο ίδιο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε άλλα 15ml ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Τα μεταφέρετε στο ταψί και τα στρώνετε πάνω από τα κολοκύθια, περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε και κουνάτε ελαφρά το ταψί.
Καλύπτετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το μπριάμ στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά στη χαμηλή θέση του φούρνου. Το τελευταίο μισάωρο βγάζετε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζετε το φαγητό με τον μαϊντανό και μαγειρεύετε μέχρι να ξεροψηθούν τα λαχανικά. Το μπριάμ σερβίρεται ζεστό ή κρύο.
Tips:
•► Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ντοματοπελτέ στη σάλτσα ή ψιλοκομμένη ντομάτα αν είναι στην εποχή της.
•► Χρησιμοποιήστε όποιο άλλο ανοιξιάτικο λαχανικό θέλετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 4 αγκινάρες καθαρισμένες, σε φέτες
•► 1 μεγάλη πατάτα, σε φέτες
•► 1 γλυκοπατάτα πορτοκαλί, σε φέτες
•► 1 γλυκοπατάτα λευκή, σε φέτες
•► 1 πιπεριά πράσινη, σε φέτες
•► 2 ξερά κρεμμύδια, σε χοντρές φέτες
•► 2 κολοκύθια, σε φέτες
•► 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
•► 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + 30 ml για το τηγάνι
•► 200 γρ. χυμό ντομάτας
•► 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
•► 2-3 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια, τα φυλλαράκια
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, τον χυμό ντομάτας, το σκόρδο, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε 15ml ελαιόλαδο και σοτάρετε τις αγκινάρες, τις πατάτες και την πιπεριά για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν λίγο. Τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο ταψί και τα στρώνετε καλά, καλύπτοντας τη βάση του σκεύους. Από πάνω στρώνετε τα κολοκύθια.
Στο ίδιο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε άλλα 15ml ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Τα μεταφέρετε στο ταψί και τα στρώνετε πάνω από τα κολοκύθια, περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε και κουνάτε ελαφρά το ταψί.
Καλύπτετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το μπριάμ στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά στη χαμηλή θέση του φούρνου. Το τελευταίο μισάωρο βγάζετε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζετε το φαγητό με τον μαϊντανό και μαγειρεύετε μέχρι να ξεροψηθούν τα λαχανικά. Το μπριάμ σερβίρεται ζεστό ή κρύο.
Tips:
•► Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ντοματοπελτέ στη σάλτσα ή ψιλοκομμένη ντομάτα αν είναι στην εποχή της.
•► Χρησιμοποιήστε όποιο άλλο ανοιξιάτικο λαχανικό θέλετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Φωτογραφία - Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like...
Δείτε πώς θα καθαρίσετε τις αγκινάρες ΕΔΩ !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου