Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ανοιξιάτικο μπριάμ... αλα Funky Cook !!!



Φουρνίζουμε ένα πιο ανοιξιάτικο μπριάμ με διάφορα λαχανικά και το σερβίρουμε με μπόλικο τραγανό φρέσκο ψωμί.

Υλικά:   { Για 4-6 Μερίδες }

•► 4 αγκινάρες καθαρισμένες, σε φέτες
•► 1 μεγάλη πατάτα, σε φέτες
•► 1 γλυκοπατάτα πορτοκαλί, σε φέτες
•► 1 γλυκοπατάτα λευκή, σε φέτες
•► 1 πιπεριά πράσινη, σε φέτες
•► 2 ξερά κρεμμύδια, σε χοντρές φέτες
•► 2 κολοκύθια, σε φέτες
•► 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα

•► 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + 30 ml για το τηγάνι
•► 200 γρ. χυμό ντομάτας
•► 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
•► 2-3 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια, τα φυλλαράκια
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Για τη σάλτσα:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, τον χυμό ντομάτας, το σκόρδο, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.

Σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε 15ml ελαιόλαδο και σοτάρετε τις αγκινάρες, τις πατάτες και την πιπεριά για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν λίγο. Τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο ταψί και τα στρώνετε καλά, καλύπτοντας τη βάση του σκεύους. Από πάνω στρώνετε τα κολοκύθια.

Στο ίδιο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε άλλα 15ml ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Τα μεταφέρετε στο ταψί και τα στρώνετε πάνω από τα κολοκύθια, περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε και κουνάτε ελαφρά το ταψί.

Καλύπτετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το μπριάμ στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά στη χαμηλή θέση του φούρνου. Το τελευταίο μισάωρο βγάζετε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζετε το φαγητό με τον μαϊντανό και μαγειρεύετε μέχρι να ξεροψηθούν τα λαχανικά. Το μπριάμ σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

Tips:

•► Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ντοματοπελτέ στη σάλτσα ή ψιλοκομμένη ντομάτα αν είναι στην εποχή της.

•► Χρησιμοποιήστε όποιο άλλο ανοιξιάτικο λαχανικό θέλετε.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Φωτογραφία - Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like...

Δείτε πώς θα καθαρίσετε τις αγκινάρες ΕΔΩ !!!

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :