Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Διαφορά μεταξύ RAM και ROM ~
Ποια είναι η χρήση τους ???



Υπάρχουν διάφορα μέρη σε έναν υπολογιστή που μπορούμε να αποθηκεύσουμε δεδομένα.

Ο σκληρός δίσκος είναι η κύρια συσκευή αποθήκευσης που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση όλων των απαραίτητων δεδομένων όπως αρχεία OS, εφαρμογές, μουσική, βίντεο κ.λ.π.

Εκτός από τον σκληρό δίσκο, έχουμε επίσης τη μνήμη RAM, τη ROM κ.α. Ποια είναι όμως η διαφορά μεταξύ RAM και ROM;

Τι είναι η μνήμη RAM (Random Access Memory);

Μετά το σκληρό δίσκο ή SSD, η μνήμη RAM είναι το μεγαλύτερο αποθηκευτικό μέσο που υπάρχει στο hardware του υπολογιστή.

Η RAM χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των προγραμμάτων και των δεδομένων που χρησιμοποιεί η CPU σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα στη μνήμη RAM μπορούν να διαβαστούν, να γραφτούν και να διαγραφούν όσες φορές επιθυμούμε.

H RAM είναι μια «πτητική» μνήμη (volatile memory) που σημαίνει ότι τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα εκεί εξαφανίζονται τη στιγμή που σταματάει η παροχή ρεύματος.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μνήμη RAM για μόνιμη αποθήκευση, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ πιο γρήγορη από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους.

Όλα τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούμε έχουν ενσωματωμένους τρόπους αντιμετώπισης της πτητικότητας της RAM.

Όλες οι εργασίες που πραγματοποιούνται, αποθηκεύονται συνεχώς στο σκληρό δίσκο για να αποφευχθούν καταστάσεις όπου απροσδόκητο κλείσιμο του συστήματος θα οδηγούσε σε απώλεια δεδομένων.

Τύποι μνήμης RAM

•► SRAM (Static RAM): Αποθηκεύει κάθε bit δεδομένων χρησιμοποιώντας ένα κύτταρο μνήμης (cell) με έξι τρανζίστορ. Η SRAM είναι πολύ πιο γρήγορη από τη DRAM αλλά πιο δαπανηρή.

•► DRAM (Dynamic RAM): Αποθηκεύει κάθε bit δεδομένων, χρησιμοποιώντας ένα ζεύγος τρανζίστορ και πυκνωτή, τα οποία αποτελούν ένα κύτταρο μνήμης DRAM

Τι είναι η ROM (Read-Only Memory);

Ένας άλλος αξιοσημείωτος τύπος μνήμης που υπάρχει στον υπολογιστή είναι η ROM.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα δεδομένα στη μνήμη μπορούν μόνο να διαβαστούν από τον υπολογιστή. Οπότε ποιος ο λόγος που χρησιμοποιείται αυτή η μνήμη;

Η ROM είναι μια μη πτητική μνήμη. Δεν χάνει τα δεδομένα της ακόμα κι αν έχει αφαιρεθεί η τροφοδοσία ρεύματος. Η ROM χρησιμοποιείται για την αποθήκευση του υλικο_λογισμικού για το hardware το οποίο δεν παίρνει σχεδόν καμία ενημέρωση, για παράδειγμα το BIOS.

Τα δεδομένα στην παραδοσιακή μορφή της ROM είναι συνδεδεμένα με αυτή, δηλ. περασμένα κατά τη στιγμή της κατασκευής.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η μνήμη έχει αναπτυχθεί για να υποστηρίζει τη διαγραφή και την επανεγγραφή δεδομένων, αν και δεν μπορεί να επιτύχει το επίπεδο απόδοσης ενός τσιπ RAM.

Τύποι ROM

•► Mask ROM: Στον συγκεκριμένο τύπο ROM τα δεδομένα γράφονται κατά την κατασκευή του τσιπ μνήμης.

•► PROM (Programmable Read-only Memory): Τα δεδομένα εγγράφονται μετά τη δημιουργία του τσιπ μνήμης. Είναι μη πτητική.

•► EPROM (Erasable Programmable Read-only Memory): Τα δεδομένα από αυτό το μη πτητικό τσιπ μνήμης μπορούν να διαγραφούν, μέσω της έκθεσής του σε υπεριώδη ακτινοβολία υψηλής έντασης.

•► EEPROM (Electrically Erasable Programmable Read-only Memory): Τα δεδομένα από το συγκεκριμένο μη πτητικό τσιπ μνήμης μπορούν να διαγραφούν ηλεκτρικά χρησιμοποιώντας εκπομπές ηλεκτρονίων (tunneling Fowler-Nordheim). Οι σύγχρονες μονάδες EEPROM είναι αρκετά αποδοτικές όσον αφορά τις δυνατότητες ανάγνωσης και εγγραφής.

Τα οπτικά μέσα αποθήκευσης όπως το CD-ROM είναι επίσης μια μορφή μνήμης μόνο για ανάγνωση.


RAM vs ROM: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ RAM και ROM;

Και οι δύο μνήμες διαθέτουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Η ROM είναι φθηνή και μπορεί να κατέχει δεδομένα μόνιμα αλλά έχει τους περιορισμούς της. Από την άλλη πλευρά, η μνήμη RAM είναι αρκετά χρήσιμη, αλλά κοστίζει περισσότερο.

Η ROM είναι πιο χρήσιμη από όσο νομίζετε. Η μνήμη Flash που βρίσκουμε σε αφαιρούμενα μέσα αποθήκευσης, όπως μονάδες SSD, μονάδες USB, κάρτες SD κ.λπ., είναι μια προηγμένη εφαρμογή του τύπου μνήμης EEPROM. Το παράγωγο παρέχει ταχύτερη λύση αποθήκευσης από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους.


secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :