Μία ξεχωριστή ανοιξιάτικη τάρτα με αγκινάρες. Την εμπλουτίζετε με μπέικον και γίνεται ακόμη πιο λαχταριστή.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 4 αγκινάρες καθαρισμένες
•► 200 γρ. μπέικον καπνιστό
•► 1 κουτ. σούπας βούτυρο
•► 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
•► 2 αβγά
•► 100 ml κρέμα γάλακτος
•► 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
•► 4 κουτ. σούπας λεμόνι
•► 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη ζύμη
•► 250 γρ. αλεύρι
•► 150 γρ. βούτυρο παγωμένο
•► 1 μικρό αβγό χτυπημένο
•► 2-3 κουτ. σούπας κρύο νερό
•► μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και με τις άκρες των δαχτύλων το ανακατεύετε με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτετε το αβγό, το αλάτι και ζυμώνετε.
Ρίχνετε σιγά σιγά το κρύο νερό και ξαναζυμώνετε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Την αφήνετε σκεπασμένη να σταθεί για μισή ώρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό με 4 κουτ. σούπας λεμόνι και ρίχνετε τις αγκινάρες. Τις μαγειρεύετε για 10-12 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους) και τις σουρώνετε καλά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι με το μπέικον και τις αγκινάρες. Βγάζετε στην άκρη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτες (24 εκατοστών) και απλώνετε μέσα τη ζύμη.
Χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα και προσθέτετε άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Στρώνετε το μπέικον με το κρεμμυδάκι και τις αγκινάρες στην ταρτιέρα και περιχύνετε με το μίγμα των αβγών. Πασπαλίζετε με γραβιέρα και ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 4 αγκινάρες καθαρισμένες
•► 200 γρ. μπέικον καπνιστό
•► 1 κουτ. σούπας βούτυρο
•► 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
•► 2 αβγά
•► 100 ml κρέμα γάλακτος
•► 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
•► 4 κουτ. σούπας λεμόνι
•► 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη ζύμη
•► 250 γρ. αλεύρι
•► 150 γρ. βούτυρο παγωμένο
•► 1 μικρό αβγό χτυπημένο
•► 2-3 κουτ. σούπας κρύο νερό
•► μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και με τις άκρες των δαχτύλων το ανακατεύετε με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτετε το αβγό, το αλάτι και ζυμώνετε.
Ρίχνετε σιγά σιγά το κρύο νερό και ξαναζυμώνετε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Την αφήνετε σκεπασμένη να σταθεί για μισή ώρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό με 4 κουτ. σούπας λεμόνι και ρίχνετε τις αγκινάρες. Τις μαγειρεύετε για 10-12 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους) και τις σουρώνετε καλά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι με το μπέικον και τις αγκινάρες. Βγάζετε στην άκρη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτες (24 εκατοστών) και απλώνετε μέσα τη ζύμη.
Χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα και προσθέτετε άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Στρώνετε το μπέικον με το κρεμμυδάκι και τις αγκινάρες στην ταρτιέρα και περιχύνετε με το μίγμα των αβγών. Πασπαλίζετε με γραβιέρα και ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή και το Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like... ...
•► Όλες οι συνταγές της Tinas Webb !!!
•► Όλες οι συνταγές της Ιωάννας Σταμούλου !!!
•► Έτοιμο το Κυριακάτικο τραπέζι !!!
•► Το μενού της εβδομάδας
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου