Πάστα ταψιού... ένα γλυκάκι παλαιάς κοπής !!!
Θα σας θυμίσει κάτι απο τις πάστες των παλιών ζαχαροπλαστείων-γαλακτοπωλείων !!!
Υλικά:   { Για Ταψί 30Χ35 εκ. }
Για την πάστα
•► 6 αυγά
•► 6 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη
•► 6 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
•► 4 κουτ. σούπας γεμάτες κακάο
•► 4 κουτ. σούπας σπορέλαιο
•► 1 βανίλια 2 κ.γ. Κοφτά μπέικιν
Για το σιρόπι
•► 2 κούπες νερό
•► 2 κούπες ζάχαρη
•► 1 βανίλια
•► 2 κ.σ. Κονιάκ προαιρετικά
•► Λίγο χυμό λεμόνι
Για την κρέμα
•► 2 κονσέρβες μόρφατ
•► 1 κουτί ζαχαρούχο
•► 1 βανίλια
•► 4 φύλλα ζελατίνη
Για την σοκολάτα γκανάζ
•► 200 γρ. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
•► 150 γρ. γάλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και στην συνέχεια τα αλλά υλικά.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνετε για δέκα λεπτά όσο ψήνετε το παντεσπάνι ετοιμάζετε και το σιρόπι.
Μόλις βγει το παντεσπάνι περιχύνετε το καυτό σιρόπι και αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε την κρέμα ρίχνετε το ζαχαρούχο την βανίλια τα φύλλα ζελατίνης, τα οποία τα έχετε μουλιάσει σε κρύο νερό.
Μετά τα βάζετε σε ένα μπρίκι με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και το βράζετε να λιώσει και το ρίχνετε μέσα στην κρέμα σιγά σιγά.
Το αφήνετε λίγο στο ψυγεία να κρυώσει μετά κάνετε την γκανάζ σας.
Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα και ρίχνετε το καυτό γάλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος.
Εν συνεχεία ανακατεύετε καλά τέλος το περιχύνετε από πάνω… ... διακοσμείτε με ότι έχετε από φρέσκα φρούτα μέχρι γλυκά του κουταλιού η ότι άλλο θέλετε !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
mageirikikaisintages , idiva.gr
Για την πάστα
•► 6 αυγά
•► 6 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη
•► 6 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
•► 4 κουτ. σούπας γεμάτες κακάο
•► 4 κουτ. σούπας σπορέλαιο
•► 1 βανίλια 2 κ.γ. Κοφτά μπέικιν
Για το σιρόπι
•► 2 κούπες νερό
•► 2 κούπες ζάχαρη
•► 1 βανίλια
•► 2 κ.σ. Κονιάκ προαιρετικά
•► Λίγο χυμό λεμόνι
Για την κρέμα
•► 2 κονσέρβες μόρφατ
•► 1 κουτί ζαχαρούχο
•► 1 βανίλια
•► 4 φύλλα ζελατίνη
Για την σοκολάτα γκανάζ
•► 200 γρ. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
•► 150 γρ. γάλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και στην συνέχεια τα αλλά υλικά.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνετε για δέκα λεπτά όσο ψήνετε το παντεσπάνι ετοιμάζετε και το σιρόπι.
Μόλις βγει το παντεσπάνι περιχύνετε το καυτό σιρόπι και αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε την κρέμα ρίχνετε το ζαχαρούχο την βανίλια τα φύλλα ζελατίνης, τα οποία τα έχετε μουλιάσει σε κρύο νερό.
Μετά τα βάζετε σε ένα μπρίκι με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και το βράζετε να λιώσει και το ρίχνετε μέσα στην κρέμα σιγά σιγά.
Το αφήνετε λίγο στο ψυγεία να κρυώσει μετά κάνετε την γκανάζ σας.
Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα και ρίχνετε το καυτό γάλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος.
Εν συνεχεία ανακατεύετε καλά τέλος το περιχύνετε από πάνω… ... διακοσμείτε με ότι έχετε από φρέσκα φρούτα μέχρι γλυκά του κουταλιού η ότι άλλο θέλετε !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Νίκη Ιωσηφίδου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
mageirikikaisintages , idiva.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου