Κεφτέδες στο φούρνο, ελαφριά στη γεύση και σε λιπαρά.
Νόστιμος καλοκαιρινός μεζές !!!
Υλικά:
•► 1 κιλό κολοκύθια
•► 2 κρεμμύδια ξερά
•► 1 ντομάτα
•► 2 αυγά
•► Λίγο δυόσμο
•► Λίγο μαϊντανό
•► 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα
•► 200 γραμ. φέτα
•► ½ κούπα φρυγανιά
•► ½ κούπα μπορεί και λίγο παραπάνω αλεύρι
•► Αλάτι πιπέρι ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο
Για τη σως γιαουρτιού
•► 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
•► ½ λεμόνι (ο χυμός του)
•► ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν το νερό τους. Τα αφήνουμε για καμιά ωρίτσα.
Κατόπιν τα στύβουμε πολύ καλά και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά… το κρεμμύδι τριμμένο μία ντομάτα σφιγμένη να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι τα μυρωδικά τα μπαχαρικά το τυρί λίγο αλάτι το αλεύρι με τη φρυγανιά.
Τα πλάθουμε πολύ καλά και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.
Λαδώνουμε τα δάχτυλα παίρνουμε ένα κομμάτι μείγμα το φτιάχνουμε κεφτεδάκια και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για μισή ωρίτσα !!!
Ετοιμάζουμε τη σως γιαουρτιού: ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με τη σως.
Tips:
•► Προσέξτε το αλάτι .. να είναι ανάλογο με το τυρί που βάζετε !!!
•► Πρόταση από τον admin : η σως γιαουρτιού !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
mageirikikaisintages
•► 1 κιλό κολοκύθια
•► 2 κρεμμύδια ξερά
•► 1 ντομάτα
•► 2 αυγά
•► Λίγο δυόσμο
•► Λίγο μαϊντανό
•► 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα
•► 200 γραμ. φέτα
•► ½ κούπα φρυγανιά
•► ½ κούπα μπορεί και λίγο παραπάνω αλεύρι
•► Αλάτι πιπέρι ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο
Για τη σως γιαουρτιού
•► 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
•► ½ λεμόνι (ο χυμός του)
•► ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν το νερό τους. Τα αφήνουμε για καμιά ωρίτσα.
Κατόπιν τα στύβουμε πολύ καλά και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά… το κρεμμύδι τριμμένο μία ντομάτα σφιγμένη να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι τα μυρωδικά τα μπαχαρικά το τυρί λίγο αλάτι το αλεύρι με τη φρυγανιά.
Τα πλάθουμε πολύ καλά και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.
Λαδώνουμε τα δάχτυλα παίρνουμε ένα κομμάτι μείγμα το φτιάχνουμε κεφτεδάκια και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για μισή ωρίτσα !!!
Ετοιμάζουμε τη σως γιαουρτιού: ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με τη σως.
Tips:
•► Προσέξτε το αλάτι .. να είναι ανάλογο με το τυρί που βάζετε !!!
•► Πρόταση από τον admin : η σως γιαουρτιού !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Μαρινα Χατζιδάκη/ Οι χρυσοχέρες-ηδες
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
mageirikikaisintages
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου