Ένα λαχταριστό, δροσερό επιδόρπιο ό,τι πρέπει για τα καλοκαιρινά τραπεζώματα.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 6 αβγά φρέσκα
•► ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
•► 600 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
•► 1 φλιτζάνι ρούμι
•► 4 έως 5 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
Για το σερβίρισμα
•► κακάο ή τριμμένη σοκολάτα
•► αμύγδαλα καβουρδισμένα ή καραμελωμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Μουσκεύετε τις σταφίδες για 1-2 ώρες σε ρούμι.
Σε 6 ατομικά μπολ για σουφλέ κολλάτε εσωτερικά κοντά στο χείλος των μπολ μια λωρίδα από λαδόκολλα βουτυρωμένη, έτσι ώστε να προεξέχει περίπου 5εκ. από τα χείλη των μπολ, για να αποκτήσουν τα μπολ μεγαλύτερο ύψος. (Η βουτυρωμένη πλευρά της λαδόκολλας στα τοιχώματα του μπολ θα την κρατήσει στη θέση της).
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών και χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτετε τις σταφίδες, δύο κουταλιές ακόμα ρούμι και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Διατηρείτε το μίγμα στο ψυγείο όσο χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μίγμα με απαλές κυκλικές κινήσεις από το κέντρο προς τα έξω και κυκλικά.
Μοιράζετε την κρέμα στις φόρμες έτσι ώστε να προεξέχει από το μπολ, σχεδόν μέχρι τις άκρες της λαδόκολλας. Βάζετε τα μπολ στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.
Πριν σερβίρετε τα παγωμένα σουφλέ τα βγάζετε από την κατάψυξη για λίγη ώρα.
Αφαιρείτε τις λωρίδες χαρτιού, πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα και αν θέλετε με μερικά αμύγδαλα καβουρδισμένα ή καραμελωμένα.
Tips:
•► Αντί για ατομικές φόρμες μπορείτε να σερβίρετε το παγωμένο σουφλέ σε μεγαλύτερη φόρμα, με διάμετρο 23εκ. βάζοντας πάντα λαδόκολλα, ώστε να εξέχει και να μοιάζει ότι «φούσκωσε».
•► Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα της κρέμας λίγα χοντροκομμένα καρύδια.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 6 αβγά φρέσκα
•► ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
•► 600 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
•► 1 φλιτζάνι ρούμι
•► 4 έως 5 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
Για το σερβίρισμα
•► κακάο ή τριμμένη σοκολάτα
•► αμύγδαλα καβουρδισμένα ή καραμελωμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Μουσκεύετε τις σταφίδες για 1-2 ώρες σε ρούμι.
Σε 6 ατομικά μπολ για σουφλέ κολλάτε εσωτερικά κοντά στο χείλος των μπολ μια λωρίδα από λαδόκολλα βουτυρωμένη, έτσι ώστε να προεξέχει περίπου 5εκ. από τα χείλη των μπολ, για να αποκτήσουν τα μπολ μεγαλύτερο ύψος. (Η βουτυρωμένη πλευρά της λαδόκολλας στα τοιχώματα του μπολ θα την κρατήσει στη θέση της).
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών και χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτετε τις σταφίδες, δύο κουταλιές ακόμα ρούμι και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Διατηρείτε το μίγμα στο ψυγείο όσο χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μίγμα με απαλές κυκλικές κινήσεις από το κέντρο προς τα έξω και κυκλικά.
Μοιράζετε την κρέμα στις φόρμες έτσι ώστε να προεξέχει από το μπολ, σχεδόν μέχρι τις άκρες της λαδόκολλας. Βάζετε τα μπολ στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.
Πριν σερβίρετε τα παγωμένα σουφλέ τα βγάζετε από την κατάψυξη για λίγη ώρα.
Αφαιρείτε τις λωρίδες χαρτιού, πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα και αν θέλετε με μερικά αμύγδαλα καβουρδισμένα ή καραμελωμένα.
Tips:
•► Αντί για ατομικές φόρμες μπορείτε να σερβίρετε το παγωμένο σουφλέ σε μεγαλύτερη φόρμα, με διάμετρο 23εκ. βάζοντας πάντα λαδόκολλα, ώστε να εξέχει και να μοιάζει ότι «φούσκωσε».
•► Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα της κρέμας λίγα χοντροκομμένα καρύδια.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Elena Jeffrey
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!
•► 6 παγωμένες συνταγές που θα σε δροσίσουν !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τυροπιτάκια !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για μασκαρπόνε
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου