Ένα επιδόρπιο που αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις σε φιλικά ή επίσημα τραπεζώματα: Αχλάδια βρασμένα σε γλυκό κρασί, σερβιρισμένα με σάλτσα σοκολάτας.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 6 αχλάδια με το κοτσάνι τους, κατά προτίμηση κρυστάλλια
•► 150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
Για τα αχλάδια
•► 1 κλαράκι κανέλλα
•► 4-5 γαρίφαλα
•► ½ λίτρο γλυκό κρασί Σαμιώτικο
Για τη σάλτσα σοκολάτας
•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα φρέσκο
•► 1 σφηνάκι μπράντι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τα αχλάδια: Καθαρίζετε προσεκτικά τα αχλάδια, κρατώντας το κοτσανάκι.Τα γυρίζετε ανάποδα και μ’ ένα μαχαίρι αφαιρείτε τα κουκούτσια από το κάθε αχλάδι.
Τα βάζετε όρθια μέσα σε μια κατσαρόλα, να χωράνε ίσα-ίσα. Αδειάζετε μέσα το γλυκό κρασί, το κλαράκι της κανέλλας και τα γαρίφαλα. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και τα αφήνετε να ποσαριστούν για τουλάχιστον 30-40 λεπτά.
Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε μια πιατέλα. Αφήνετε στην κατσαρόλα το κρασί στο οποίο έβρασαν.
Συνεχίζετε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει ελάχιστο και να γίνει σαν σιρόπι. Το αδειάζετε σε ένα μπολ και το φυλάτε.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: Σε μια καθαρή κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και το μπράντι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά.
Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει σιγά-σιγά μέσα στο ζεστό γάλα και το μπράντι. Ανακατεύετε καλά να γίνει η σάλτσα ομοιογενής και την αδειάζετε σε ένα μπολ.
Σερβίρετε σε κάθε πιάτο από ένα αχλάδι ποσαριστό, περιχυμένο με το σιροπάκι του, μία μπάλα παγωτό βανίλια περιχυμένη με τη σάλτσα σοκολάτας και όλα πασπαλισμένα με χοντροκοπανισμένο φουντούκι.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 6 αχλάδια με το κοτσάνι τους, κατά προτίμηση κρυστάλλια
•► 150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
Για τα αχλάδια
•► 1 κλαράκι κανέλλα
•► 4-5 γαρίφαλα
•► ½ λίτρο γλυκό κρασί Σαμιώτικο
Για τη σάλτσα σοκολάτας
•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα φρέσκο
•► 1 σφηνάκι μπράντι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τα αχλάδια: Καθαρίζετε προσεκτικά τα αχλάδια, κρατώντας το κοτσανάκι.Τα γυρίζετε ανάποδα και μ’ ένα μαχαίρι αφαιρείτε τα κουκούτσια από το κάθε αχλάδι.
Τα βάζετε όρθια μέσα σε μια κατσαρόλα, να χωράνε ίσα-ίσα. Αδειάζετε μέσα το γλυκό κρασί, το κλαράκι της κανέλλας και τα γαρίφαλα. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και τα αφήνετε να ποσαριστούν για τουλάχιστον 30-40 λεπτά.
Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε μια πιατέλα. Αφήνετε στην κατσαρόλα το κρασί στο οποίο έβρασαν.
Συνεχίζετε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει ελάχιστο και να γίνει σαν σιρόπι. Το αδειάζετε σε ένα μπολ και το φυλάτε.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: Σε μια καθαρή κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και το μπράντι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά.
Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει σιγά-σιγά μέσα στο ζεστό γάλα και το μπράντι. Ανακατεύετε καλά να γίνει η σάλτσα ομοιογενής και την αδειάζετε σε ένα μπολ.
Σερβίρετε σε κάθε πιάτο από ένα αχλάδι ποσαριστό, περιχυμένο με το σιροπάκι του, μία μπάλα παγωτό βανίλια περιχυμένη με τη σάλτσα σοκολάτας και όλα πασπαλισμένα με χοντροκοπανισμένο φουντούκι.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης ~ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου