Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Αχλάδια ποσέ με σάλτσα σοκολάτας...
αλα Olive Magazine !!!



Ένα επιδόρπιο που αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις σε φιλικά ή επίσημα τραπεζώματα: Αχλάδια βρασμένα σε γλυκό κρασί, σερβιρισμένα με σάλτσα σοκολάτας.

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

•► 6 αχλάδια με το κοτσάνι τους, κατά προτίμηση κρυστάλλια
•► 150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα

Για τα αχλάδια

•► 1 κλαράκι κανέλλα
•► 4-5 γαρίφαλα
•► ½ λίτρο γλυκό κρασί Σαμιώτικο

Για τη σάλτσα σοκολάτας

•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα φρέσκο
•► 1 σφηνάκι μπράντι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τα αχλάδια:
Καθαρίζετε προσεκτικά τα αχλάδια, κρατώντας το κοτσανάκι.Τα γυρίζετε ανάποδα και μ’ ένα μαχαίρι αφαιρείτε τα κουκούτσια από το κάθε αχλάδι.

Τα βάζετε όρθια μέσα σε μια κατσαρόλα, να χωράνε ίσα-ίσα. Αδειάζετε μέσα το γλυκό κρασί, το κλαράκι της κανέλλας και τα γαρίφαλα. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και τα αφήνετε να ποσαριστούν για τουλάχιστον 30-40 λεπτά.

Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε μια πιατέλα. Αφήνετε στην κατσαρόλα το κρασί στο οποίο έβρασαν.

Συνεχίζετε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει ελάχιστο και να γίνει σαν σιρόπι. Το αδειάζετε σε ένα μπολ και το φυλάτε.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: Σε μια καθαρή κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και το μπράντι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά.

Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει σιγά-σιγά μέσα στο ζεστό γάλα και το μπράντι. Ανακατεύετε καλά να γίνει η σάλτσα ομοιογενής και την αδειάζετε σε ένα μπολ.

Σερβίρετε σε κάθε πιάτο από ένα αχλάδι ποσαριστό, περιχυμένο με το σιροπάκι του, μία μπάλα παγωτό βανίλια περιχυμένη με τη σάλτσα σοκολάτας και όλα πασπαλισμένα με χοντροκοπανισμένο φουντούκι.



Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης ~ Food Styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!

•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!

•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
olivemagazine.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :