Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Κρητικός τζουλαμάς... αλα OliveMagazine !!!



Βουτυράτη ρυζόπιτα με συκωταριά κοτόπουλου ή αρνιού, αρωματισμένη με πολλά μπαχαρικά, απαραίτητη για το αποκριάτικο τραπέζι στα Μεσσαρά Ηρακλείου Κρήτης.

Υλικά:   { Μερίδες: για ένα ταψί διαμ. 34-36 εκ. }

Για το φύλλο

•► ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ειδικό για ζυμωτό φύλλο
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► ¾ εως 1 φλιτζάνι νερό, σχεδόν χλιαρό

Για τη γέμιση

•► ½ κιλό αρνίσιο συκώτι (ή 3-4 συκωτάκια από κότα ή γαλοπούλα)
•► 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο
•► 500 γρ. ρύζι
•► 1200 ml ζωμό κότας
•► 500 γρ. μυζήθρα γλυκιά ή ανθότυρο
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
•► 1 φλιτζάνι γάλα
•► 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια ή κουκουνάρια
•► κανέλα, γαρίφαλο
•► κύμινο, μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Ζυμώνετε το αλεύρι με το αλάτι και το λάδι και ρίχνετε λίγο λίγο το νερό μέχρι να έχετε μια ομοιογενή μαλακή ζύμη. Τη χωρίζετε σε τρία μπαλάκια και τα αφήνετε σκεπασμένα για 1 ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: Βράζετε το ρύζι στον ζωμό σε μέτρια φωτιά, για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να τον απορροφήσει. Ζεματάτε τη συκωταριά και την ψιλοκόβετε με ψαλίδι. Την αλατοπιπερώνετε.

Ζεσταίνετε δύο κουταλιές από το λάδι ή το βούτυρο και σοτάρετε τα κομματάκια της συκωταριάς. Την ανακατεύετε με το ρύζι, τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς.

Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε τη γεύση. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς και το χωρίζετε σε δύο ίσα μέρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Ζυμώνετε τη μυζήθρα με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Ανοίγετε με τη ζύμη τρία φύλλα.

Απλώνετε το ένα στη βάση του λαδωμένου (ή βουτυρωμένου) ταψιού, ώστε να προεξέχει από τα τοιχώματα, το λαδώνετε και απλώνετε από πάνω τη μισή γέμιση.

Τη σκεπάζετε με τη μισή μυζήθρα και το δεύτερο φύλλο ζύμης. Το λαδώνετε και ρίχνετε την υπόλοιπη γέμιση και μυζήθρα.

Σκεπάζετε τον τζουλαμά με το τελευταίο φύλλο. Αλείφετε την επιφάνεια με λάδι ή βούτυρο και τον χαράζετε σε κομμάτια.

Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Στη μέση του ψησίματος, ραντίζετε την πίτα με το γάλα και συνεχίζετε το ψήσιμο.

Tips:

•► Μπορείτε, αν θέλετε, να αντικαταστήσετε το σπιτικό φύλλο με παραδοσιακό φύλλο του εμπορίου και το αρνίσιο με μοσχαρίσιο συκώτι ψιλοκομμένο.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!

Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :