Μια αλλιώτικη τάρτα, που είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες: σε φόρμα για τάρτες με διάμετρο 22 εκ. }
•► 1 φύλλο σφολιάτας
•► 1 κιλό σπανάκι
•► ¾ φλιτζανιού ρύζι γλασέ
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 2 πράσα, σε λεπτές ροδέλες
•► 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
•► 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► 1/3 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
•► 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
•► 1 ντομάτα φρέσκια, σε κυβάκια
•► 3-4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•► 1 κρόκο αβγού για το άλειμμα του φύλλου
•► 6 μοτσαρελίνες (μικρά μπαλάκια μοτσαρέλας)
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το στραγγίζετε και το ψιλοκόβετε.
Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τα πράσα για μερικά λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε κι αυτό μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνετε το νερό και, όταν πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε τον άνηθο, την ντομάτα και ανακατεύετε.
Κόβετε το φύλλο στρογγυλό με διάμετρο 30εκ. και το απλώνετε σε μια φόρμα για τάρτες με διάμετρο 22 εκ. έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα της φόρμας και να προεξέχει.
Αλείφετε τη βάση της σφολιάτας με κρόκο (βοηθάει να μη νοτίσει το φύλλο από το ζουμί του σπανακιού).
Ρίχνετε μέσα το μισοβρασμένο σπανακόρυζο, βυθίζετε τις μοτσαρελίνες και γυρίζετε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου που προεξέχουν ολόγυρα, για να αγκαλιάσουν τη γέμιση.
Αλείφετε το φύλλο με κρόκο (ή γάλα) με πινέλο. Βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να ψηθεί εντελώς το σπανακόρυζο.
Περιχύνετε την τάρτα με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με λίγο ακόμα άνηθο. Τρώγεται χλιαρή ή κρύα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 φύλλο σφολιάτας
•► 1 κιλό σπανάκι
•► ¾ φλιτζανιού ρύζι γλασέ
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 2 πράσα, σε λεπτές ροδέλες
•► 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
•► 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► 1/3 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
•► 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
•► 1 ντομάτα φρέσκια, σε κυβάκια
•► 3-4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•► 1 κρόκο αβγού για το άλειμμα του φύλλου
•► 6 μοτσαρελίνες (μικρά μπαλάκια μοτσαρέλας)
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το στραγγίζετε και το ψιλοκόβετε.
Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τα πράσα για μερικά λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε κι αυτό μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνετε το νερό και, όταν πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε τον άνηθο, την ντομάτα και ανακατεύετε.
Κόβετε το φύλλο στρογγυλό με διάμετρο 30εκ. και το απλώνετε σε μια φόρμα για τάρτες με διάμετρο 22 εκ. έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα της φόρμας και να προεξέχει.
Αλείφετε τη βάση της σφολιάτας με κρόκο (βοηθάει να μη νοτίσει το φύλλο από το ζουμί του σπανακιού).
Ρίχνετε μέσα το μισοβρασμένο σπανακόρυζο, βυθίζετε τις μοτσαρελίνες και γυρίζετε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου που προεξέχουν ολόγυρα, για να αγκαλιάσουν τη γέμιση.
Αλείφετε το φύλλο με κρόκο (ή γάλα) με πινέλο. Βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να ψηθεί εντελώς το σπανακόρυζο.
Περιχύνετε την τάρτα με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με λίγο ακόμα άνηθο. Τρώγεται χλιαρή ή κρύα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου