Ένα απίστευτα λαχταριστό παγωτό που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή για να το ετοιμάσετε και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας καλοκαιρινή συνήθεια.
Υλικά:   { Μερίδες: 6-8 }
•► 200 γρ. ζάχαρη + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
•► 160 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
•► 10-15 κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα
•► ½ λίτρο κρέμα γάλακτος
•► 4 αβγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
•► 6 κουτ. σούπας μέλι
•► 50 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
•► 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
•► 1 σφηνάκι λικέρ Amaretto
Εκτέλεση:
Βάζετε σε κατσαρόλα τα 200 γρ. ζάχαρη με έξι κουταλιές της σούπας νερό. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και, χωρίς να ανακατέψετε καθόλου με κουτάλι, ανακινώντας ελαφρά την κατσαρόλα, την αφήνετε μέχρι να γίνει καραμέλα στο χρώμα του μελιού.
Απομακρύνετε την καραμέλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα αμύγδαλα χοντροκομμένα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνετε στην καραμέλα 200 ml κρέμα γάλακτος και την ξαναβάζετε πάνω σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα κομματάκια της κουβερτούρας, ανακατεύετε να διαλυθεί και αφήνετε το μίγμα να περιμένει.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε δυνατά με μίξερ ή αβγοδάρτη τους κρόκους με το μέλι, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτετε τη χλιαρή κρέμα με τα αμύγδαλα και ανακατεύετε απαλά με πλαστική σπάτουλα.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και, πριν σφίξει εντελώς, δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Η μαρέγκα θα είναι λεία και γυαλιστερή.
Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μίγμα της καραμέλας με απαλές κινήσεις κυκλικά, από πάνω προς τα κάτω, εναλλάξ με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, καθώς και με το λικέρ.
Τέλος, ανακατεύετε στο μίγμα τα ψιλοκομμένα κερασάκια και το ρίχνετε μέσα σε βαθύ μεταλλικό ή πλαστικό σκεύος με καπάκι, το οποίο έχετε βάλει προηγουμένως στην κατάψυξη να παγώσει.
Αφήνετε το μίγμα του παγωτού για 2 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου να κρυώσει και ύστερα το μεταφέρετε στην κατάψυξη.
Μετά από 45 λεπτά, όταν αρχίσει να πήζει στις άκρες, το βγάζετε και το ανακατεύετε δυνατά με σπάτουλα ή αβγοδάρτη, ακόμη και με μίξερ χειρός. Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη.
Συνεχίζετε να ελέγχετε το παγωτό ανά 30 λεπτά, ανακατεύοντας ζωηρά κάθε φορά όπως πριν, καθώς αρχίζει να παγώνει.
Με τη διαδικασία αυτή, που θα κρατήσει για 2-3 ώρες περίπου, το παγωτό δεν θα κάνει κρυστάλλους και θα αποκτήσει βελούδινη υφή.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 200 γρ. ζάχαρη + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
•► 160 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
•► 10-15 κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα
•► ½ λίτρο κρέμα γάλακτος
•► 4 αβγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
•► 6 κουτ. σούπας μέλι
•► 50 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
•► 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
•► 1 σφηνάκι λικέρ Amaretto
Εκτέλεση:
Βάζετε σε κατσαρόλα τα 200 γρ. ζάχαρη με έξι κουταλιές της σούπας νερό. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και, χωρίς να ανακατέψετε καθόλου με κουτάλι, ανακινώντας ελαφρά την κατσαρόλα, την αφήνετε μέχρι να γίνει καραμέλα στο χρώμα του μελιού.
Απομακρύνετε την καραμέλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα αμύγδαλα χοντροκομμένα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνετε στην καραμέλα 200 ml κρέμα γάλακτος και την ξαναβάζετε πάνω σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα κομματάκια της κουβερτούρας, ανακατεύετε να διαλυθεί και αφήνετε το μίγμα να περιμένει.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε δυνατά με μίξερ ή αβγοδάρτη τους κρόκους με το μέλι, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτετε τη χλιαρή κρέμα με τα αμύγδαλα και ανακατεύετε απαλά με πλαστική σπάτουλα.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και, πριν σφίξει εντελώς, δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Η μαρέγκα θα είναι λεία και γυαλιστερή.
Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μίγμα της καραμέλας με απαλές κινήσεις κυκλικά, από πάνω προς τα κάτω, εναλλάξ με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, καθώς και με το λικέρ.
Τέλος, ανακατεύετε στο μίγμα τα ψιλοκομμένα κερασάκια και το ρίχνετε μέσα σε βαθύ μεταλλικό ή πλαστικό σκεύος με καπάκι, το οποίο έχετε βάλει προηγουμένως στην κατάψυξη να παγώσει.
Αφήνετε το μίγμα του παγωτού για 2 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου να κρυώσει και ύστερα το μεταφέρετε στην κατάψυξη.
Μετά από 45 λεπτά, όταν αρχίσει να πήζει στις άκρες, το βγάζετε και το ανακατεύετε δυνατά με σπάτουλα ή αβγοδάρτη, ακόμη και με μίξερ χειρός. Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη.
Συνεχίζετε να ελέγχετε το παγωτό ανά 30 λεπτά, ανακατεύοντας ζωηρά κάθε φορά όπως πριν, καθώς αρχίζει να παγώνει.
Με τη διαδικασία αυτή, που θα κρατήσει για 2-3 ώρες περίπου, το παγωτό δεν θα κάνει κρυστάλλους και θα αποκτήσει βελούδινη υφή.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου