Μικρά μπαστουνάκια από γέμιση μελιτζάνας, γραβιέρας και καρυδιού.
Υλικά:   { Μερίδες: για 20 κομμάτια (περίπου) }
•► 300 γρ. χοντρά φύλλα για πίτες
•► 2 μελιτζάνες μέτριες
•► 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 φλιτζάνι γραβιέρα χοντροτριμμένη
•► ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 1 & ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
•► 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
•► σουσάμι
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζετε τις μελιτζάνες σε 2-3 σημεία και τις κόβετε σε λεπτές στενόμακρες λωρίδες, περίπου 2 Χ 12 εκ. Τις αλείφετε με λάδι και τις ψήνετε στο γκριλ ώσπου να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Ανακατεύετε μαζί τη γραβιέρα, το μαϊντανό, τα καρύδια, τον κόλιανδρο και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Κόβετε όλα τα φύλλα κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς στα 3 (περίπου 15 εκ. πλάτος).
Παίρνετε ένα-ένα τα φύλλα και τα αλείφετε με λάδι. Τοποθετείτε στην κάτω άκρη μία λωρίδα μελιτζάνας και ένα κουταλάκι γλυκού από το μίγμα της γραβιέρας.
Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα ώστε να σχηματιστεί ένα μπαστουνάκι.
Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βρέχετε τα μπαστουνάκια με λίγο νερό και ρίχνετε από πάνω σουσάμι.
Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Παραλλαγή:
Μπορείτε να φτιάξετε τα μπαστουνάκια με γέμιση κιμά. Σοτάρετε με λάδι 150γρ. κιμά και δύο κουταλιές σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.
Προσθέτετε δύο κουταλιές σούπας ντομάτα ψιλοκομμένη (χωρίς υγρά), αλάτι, πιπέρι, και λίγη κανέλλα και αφήνετε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
Προσθέτετε μισό φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα ή άλλο τυρί που λιώνει και τα ανακατεύετε. Συνεχίζετε τη διαδικασία όπως πιο πάνω.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 300 γρ. χοντρά φύλλα για πίτες
•► 2 μελιτζάνες μέτριες
•► 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 φλιτζάνι γραβιέρα χοντροτριμμένη
•► ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 1 & ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
•► 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
•► σουσάμι
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζετε τις μελιτζάνες σε 2-3 σημεία και τις κόβετε σε λεπτές στενόμακρες λωρίδες, περίπου 2 Χ 12 εκ. Τις αλείφετε με λάδι και τις ψήνετε στο γκριλ ώσπου να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Ανακατεύετε μαζί τη γραβιέρα, το μαϊντανό, τα καρύδια, τον κόλιανδρο και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Κόβετε όλα τα φύλλα κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς στα 3 (περίπου 15 εκ. πλάτος).
Παίρνετε ένα-ένα τα φύλλα και τα αλείφετε με λάδι. Τοποθετείτε στην κάτω άκρη μία λωρίδα μελιτζάνας και ένα κουταλάκι γλυκού από το μίγμα της γραβιέρας.
Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα ώστε να σχηματιστεί ένα μπαστουνάκι.
Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βρέχετε τα μπαστουνάκια με λίγο νερό και ρίχνετε από πάνω σουσάμι.
Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Παραλλαγή:
Μπορείτε να φτιάξετε τα μπαστουνάκια με γέμιση κιμά. Σοτάρετε με λάδι 150γρ. κιμά και δύο κουταλιές σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.
Προσθέτετε δύο κουταλιές σούπας ντομάτα ψιλοκομμένη (χωρίς υγρά), αλάτι, πιπέρι, και λίγη κανέλλα και αφήνετε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
Προσθέτετε μισό φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα ή άλλο τυρί που λιώνει και τα ανακατεύετε. Συνεχίζετε τη διαδικασία όπως πιο πάνω.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά ~ Food Styling: Elena Jeffrey
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τυροπιτάκια !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για μασκαρπόνε
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου