Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Μιλφέιγ κλασικό σκέτος ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ...
αλα OliveMagazine !!!



Από τη Γαλλία μέχρι την Αυστραλία και από τη Βαυαρία μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά, το γλυκό αυτό, με ίδιο ή διαφορετικό όνομα, φτιάχνεται παραδοσιακά με κρέμα πατισερί, αλλά ενίοτε και με άλλες γλυκές στρώσεις, πάντοτε όμως ανάμεσα σε φύλλα σφολιάτας.

Για σίγουρη επιτυχία πρέπει να συναρμολογηθεί την τελευταία στιγμή, λίγο πριν το σερβίρισμα.

Υλικά:   { Για 10-12 Μερίδες }

•► 1 & ½ φύλλο σφολιάτας κατεψυγμένης
•► ζάχαρη άχνη
•► βούτυρο φρέσκο για το άλειμμα

Για την κρέμα πατισερί

•► 230 γρ. ζάχαρη
•► 100 γρ. αλεύρι
•► 6 κρόκους αβγών
•► 2 αβγά ολόκληρα
•► 1 λοβό βανίλιας ή ξύσμα λεμονιού
•► 1 λίτρο γάλα
•► 1 σφηνάκι λικέρ Κirsch, Grand Marnier ή άσπρο ρούμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το γάλα με τη βανίλια. Κατόπιν κόβετε τη βανίλια κατά μήκος με ένα μαχαίρι, βγάζετε τα σποράκια και τα ρίχνετε στο γάλα.

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τα ολόκληρα αβγά και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στα αβγά. Ρίχνετε στο μίγμα το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Μεταφέρετε το μίγμα σε ανοξείδωτη κατσαρόλα και το βράζετε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς με αβγοδάρτη, μέχρι να πήξει η κρέμα (προσέξτε όμως να μην πάρει βράση).

Αν χρησιμοποιείτε λικέρ, το ρίχνετε μέσα και ανακατεύετε. Μεταφέρετε την κρέμα σε γυάλινο μπολ και σκεπάζετε την επιφάνειά της με μεμβράνη, για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνετε να κρυώσει και τη διατηρείτε στο ψυγείο.

Ξεπαγώνετε τη σφολιάτα και απλώνετε το ένα φύλλο σε βουτυρωμένο ρηχό ταψί. Την τρυπάτε σε πολλά σημεία με πιρούνι και τη σκεπάζετε με ένα δεύτερο όμοιο ταψί, έχοντας βουτυρώσει την επιφάνειά του που θα ακουμπά στη σφολιάτα. (Αυτό γίνεται για να μη φουσκώσει η σφολιάτα).

Βάζετε και τα δύο ταψιά, «κολλημένα» το ένα με το άλλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και ψήνετε για 25 λεπτά. Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με το υπόλοιπο μισό φύλλο.

Όσο η σφολιάτα είναι ακόμα ζεστή, κόβετε κάθετα το ολόκληρο φύλλο σε τέσσερα κομμάτια και το μισό σε δύο (ώστε να έχετε έξι λωρίδες) και κατόπιν την αφήνετε να κρυώσει.

Παίρνετε την κρύα κρέμα και τη χτυπάτε με τον αβγοδάρτη για να αφρατέψει. Παίρνετε ένα κομμάτι ψημένης σφολιάτας και απλώνετε από πάνω το ¼ της κρέμας.

Σκεπάζετε με ένα δεύτερο κομμάτι, από πάνω κρέμα και τελειώνετε με το τρίτο κομμάτι σφολιάτας. Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα υλικά.

Φτιάχνετε έτσι δύο μεγάλα μακρόστενα κομμάτια μιλφέιγ (κάθε κομμάτι δίνει περίπου 5-6 μερίδες). Πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Tips:

•► Προτιμήστε να καταναλώσετε το μιλφέιγ όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί αν μείνει αρκετές μέρες στο ψυγείο η σφολιάτα θα «πανιάσει» και δεν θα είναι πια τραγανή.

Παραλλαγές:

•► Πασπαλίζετε την επιφάνεια και με αμύγδαλα φιλέ, ελαφρά καβουρδισμένα.

•► Φτιάχνετε τη μισή ποσότητα κρέμας πατισερί και την ανακατεύετε με 250 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί.

•► Αντικαθιστάτε τη μια στρώση κρέμας με την αντίστοιχη ποσότητα κρέμας σοκολάτας, που θα τη φτιάξετε αναμιγνύοντας την κρέμα της συνταγής με 60 γρ. λιωμένη κουβερτούρα.

•► Αντικαθιστάτε το άρωμα λεμονιού ή βανίλιας με λιωμένη μαστίχα και το Kirsch ή το ρούμι με λικέρ μαστίχας.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!

•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!

•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου

•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!

•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!

•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!

•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!

•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!

•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!

•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :