Κλασικά πιτάκια της ποντιακής κουζίνας, που φτιάχνονται στο πι και φι και κερδίζουν τις εντυπώσεις με την αφράτη ζύμη τους και τις ξεχωριστές γεμίσεις τους, που εκτός από φέτα μπορεί να είναι και λιωμένη βραστή πατάτα, ανακατεμένη με σοταρισμένο κρεμμύδι και λίγη ρίγανη.
Υλικά:   { Μερίδες: για 20 κομμάτια }
Για τη ζύμη
•► 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 φακελάκι μαγιά
•► 1 ποτήρι νερό χλιαρό
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
•► μίγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
•► 500 γρ. φέτα σπασμένη
Εκτέλεση:
Σε λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η ζύμη πρέπει να κολλάει στα χέρια.
Τη σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνετε μακριά από ρεύματα, να φουσκώσει για 1 ώρα.
Παίρνετε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα ανοίγετε στρογγυλά με τον πλάστη ή με το χέρι σας. Γεμίζετε με φέτα, κλείνετε και με πιρούνι στερεώνετε τις ενώσεις.
Τρυπάτε τα πισία με πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνι.
Τηγανίζετε τα πισία να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα στραγγίζετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Tips:
Μπορείτε μερικά πισία να τα κάνετε σκέτα και να τα περιχύσετε με μέλι.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Για τη ζύμη
•► 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 φακελάκι μαγιά
•► 1 ποτήρι νερό χλιαρό
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
•► μίγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
•► 500 γρ. φέτα σπασμένη
Εκτέλεση:
Σε λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η ζύμη πρέπει να κολλάει στα χέρια.
Τη σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνετε μακριά από ρεύματα, να φουσκώσει για 1 ώρα.
Παίρνετε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα ανοίγετε στρογγυλά με τον πλάστη ή με το χέρι σας. Γεμίζετε με φέτα, κλείνετε και με πιρούνι στερεώνετε τις ενώσεις.
Τρυπάτε τα πισία με πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνι.
Τηγανίζετε τα πισία να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα στραγγίζετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Tips:
Μπορείτε μερικά πισία να τα κάνετε σκέτα και να τα περιχύσετε με μέλι.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video … …
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ελένη Ψυχούλη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Ελένη Ψυχούλη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► 6 παγωμένες συνταγές που θα σε δροσίσουν !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τυροπιτάκια !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για μασκαρπόνε
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου