Δεν υπάρχει πιο μερακλίδικος μεζές για το τσίπουρο και τη μπίρα σας από τα παστουρμαδοπιτάκια.
Με ντομάτα και κασέρι, αυτά τα πιτάκια θα σας ενθουσιάσουν !!!
Υλικά:   { Μερίδες: για περίπου 16 πιτάκια }
•► 1 πακέτο σφολιάτα
•► 250 γρ. παστουρμά
•► 3 ντομάτες μέτριες, σε λεπτές ροδέλες
•► 400 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο στον τρίφτη
•► αλάτι
Για το ψήσιμο
•► 1 αβγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό
•► λίγο μαυροσούσαμο
Εκτέλεση:
Αφαιρείτε από τον παστουρμά το τσιμένι και βάζετε τις φετούλες για 5 λεπτά σε κρύο νερό. Τις σκουπίζετε μία μία με χαρτί κουζίνας και τις κόβετε σε κομματάκια.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε τη σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια με πλευρά 6εκ. και τα παίρνετε ένα ένα, τοποθετείτε πρώτα μερικά κομματάκια παστουρμά (αποφεύγοντας να φτάσετε μέχρι τις άκρες), από πάνω τοποθετείτε μία φέτα ντομάτας, αλατίζετε ελαφρά και πασπαλίζετε με τριμμένο κασέρι.
Βρέχετε γύρω γύρω περιμετρικά το φύλλο της σφολιάτας και σκεπάζετε με ένα δεύτερο φύλλο. Με πιρούνι πιέζετε να κλείσει.
Αραδιάζετε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αλείφετε την επιφάνεια με χτυπημένο αβγό, πασπαλίζετε με μαυροσούσαμο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 πακέτο σφολιάτα
•► 250 γρ. παστουρμά
•► 3 ντομάτες μέτριες, σε λεπτές ροδέλες
•► 400 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο στον τρίφτη
•► αλάτι
Για το ψήσιμο
•► 1 αβγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό
•► λίγο μαυροσούσαμο
Εκτέλεση:
Αφαιρείτε από τον παστουρμά το τσιμένι και βάζετε τις φετούλες για 5 λεπτά σε κρύο νερό. Τις σκουπίζετε μία μία με χαρτί κουζίνας και τις κόβετε σε κομματάκια.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε τη σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια με πλευρά 6εκ. και τα παίρνετε ένα ένα, τοποθετείτε πρώτα μερικά κομματάκια παστουρμά (αποφεύγοντας να φτάσετε μέχρι τις άκρες), από πάνω τοποθετείτε μία φέτα ντομάτας, αλατίζετε ελαφρά και πασπαλίζετε με τριμμένο κασέρι.
Βρέχετε γύρω γύρω περιμετρικά το φύλλο της σφολιάτας και σκεπάζετε με ένα δεύτερο φύλλο. Με πιρούνι πιέζετε να κλείσει.
Αραδιάζετε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αλείφετε την επιφάνεια με χτυπημένο αβγό, πασπαλίζετε με μαυροσούσαμο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου ~ Food styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου