Ένα γρήγορο κέικ, με γλυκιά γεύση και ελαφρώς υγρή υφή που θα κάνει καλή παρέα με τον πρωινό καφέ σας ή ένα ζεστό απογευματινό ρόφημα.
Υλικά:   { Μερίδες: για 1 φόρμα του κέικ }
•► 190 γρ. αλεύρι μαλακό
•► 185 γρ. ζάχαρη
•► 50 γρ. μέλι
•► 85 γρ.σπορέλαιο
•► 3 αβγά
•► 10 γρ. σόδα
•► 100 ml γάλα πλήρες
•► ½ κουτ. γλυκού αλάτι (2 γρ.)
•► 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
•► 230 γρ. μπανάνες ώριμες, ψιλοκομμένες
•► ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το μέλι, το σπορέλαιο, τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Προσθέτετε το αλεύρι και τη σόδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά στο μίγμα. Τέλος ρίχνετε τις μπανάνες με τη σοκολάτα και ανακατεύετε ξανά.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ και αδειάζετε εκεί το μίγμα που ετοιμάσατε. Το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, βγάζετε το μπανανόψωμο από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει, το ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 190 γρ. αλεύρι μαλακό
•► 185 γρ. ζάχαρη
•► 50 γρ. μέλι
•► 85 γρ.σπορέλαιο
•► 3 αβγά
•► 10 γρ. σόδα
•► 100 ml γάλα πλήρες
•► ½ κουτ. γλυκού αλάτι (2 γρ.)
•► 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
•► 230 γρ. μπανάνες ώριμες, ψιλοκομμένες
•► ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το μέλι, το σπορέλαιο, τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Προσθέτετε το αλεύρι και τη σόδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά στο μίγμα. Τέλος ρίχνετε τις μπανάνες με τη σοκολάτα και ανακατεύετε ξανά.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ και αδειάζετε εκεί το μίγμα που ετοιμάσατε. Το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, βγάζετε το μπανανόψωμο από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει, το ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος ~ Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου