Τα βολοβάν είναι μικρές θήκες ή ταρτάκια από σφολιάτα που γεμίζονται με ό,τι τραβάει η όρεξη σας, όπως μία πλούσια γέμιση με μανιτάρια.
Είναι ιδανικό ορεκτικό για τα καλοκαιρινά τραπέζια, ταιριάζουν σε μπουφέ για πάρτι αλλά μπαίνουν και στο καλαθάκι του πικ νικ.
Υλικά:   { Μερίδες: για 24 βολοβάν }
•► 24 βολοβάν έτοιμα, κατεψυγμένα
•► 500 γρ. μανιτάρια
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 1 κρεμμύδι μεγάλο, λιωμένο στο μίξερ
•► 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
•► 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
•► 1 φλιτζάνι γραβιέρα λεπτοτριμμένη
•► 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σκουπίζετε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και τα ψιλοκόβετε με ένα μαχαιράκι. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μοσχομυρίσει. Ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια, ανακατεύετε και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Σβήνετε με το κρασί, αλατίζετε ελαφρά, πιπερώνετε και ρίχνετε το μοσχοκάρυδο. Μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το κρασί. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε καλά και διατηρείτε τη γέμιση χλιαρή.
Στο μεταξύ προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Βάζετε τα κατεψυγμένα βολοβάν σε ταψί και τα ψήνετε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν ροδοκόκκινα. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Με ένα μικρό κουτάλι αδειάζετε το κεντρικό σημείο από κάθε βολοβάν και γεμίζετε τα κενά με τη χλιαρή γέμιση. Ξαναβάζετε τα βολοβάν στο ταψί και τα διατηρείτε ζεστά στους 50οC μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Τα σερβίρετε σε δίσκο και τα γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 24 βολοβάν έτοιμα, κατεψυγμένα
•► 500 γρ. μανιτάρια
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 1 κρεμμύδι μεγάλο, λιωμένο στο μίξερ
•► 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
•► 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
•► 1 φλιτζάνι γραβιέρα λεπτοτριμμένη
•► 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σκουπίζετε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και τα ψιλοκόβετε με ένα μαχαιράκι. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μοσχομυρίσει. Ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια, ανακατεύετε και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Σβήνετε με το κρασί, αλατίζετε ελαφρά, πιπερώνετε και ρίχνετε το μοσχοκάρυδο. Μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το κρασί. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε καλά και διατηρείτε τη γέμιση χλιαρή.
Στο μεταξύ προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Βάζετε τα κατεψυγμένα βολοβάν σε ταψί και τα ψήνετε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν ροδοκόκκινα. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Με ένα μικρό κουτάλι αδειάζετε το κεντρικό σημείο από κάθε βολοβάν και γεμίζετε τα κενά με τη χλιαρή γέμιση. Ξαναβάζετε τα βολοβάν στο ταψί και τα διατηρείτε ζεστά στους 50οC μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Τα σερβίρετε σε δίσκο και τα γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης ~ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ελένη Ψυχούλη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► 6 παγωμένες συνταγές που θα σε δροσίσουν !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τυροπιτάκια !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για μασκαρπόνε
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου