Μια λαχταριστή πρόταση για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου { και ΟΧΙ ΜΟΝΟ } ή για κάθε στιγμή που θέλετε να προσφέρετε ένα ξεχωριστό γλύκισμα στους αγαπημένους σας.
Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, διακοσμείτε το αφράτο αυτό σοκολατένιο κέικ με ζαχαρωμένα ροδοπέταλα.
Υλικά:   { Μερίδες: για 1 φόρμα κέικ σε σχήμα καρδιάς }
•► 300 γρ. μαργαρίνη
•► 250 γρ. ζάχαρη
•► 4 αβγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ρούμι μαύρο ή καφέ εσπρέσο
•► 250 γρ. αλεύρι
•► 50 γρ. κακάο
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► 1 & ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
Για το γλάσο και τη διακόσμηση
•► 250 γρ. βανίλια (υποβρύχιο)
•► μερικά ζαχαρωμένα κόκκινα ροδοπέταλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC (πάνω - κάτω χωρίς αέρα). Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγη από τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και τα αφήνετε στην άκρη.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο μέσα σ’ ένα μπολ και τα αναμιγνύετε με την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτετε σταδιακά τους κρόκους των αβγών και μετά το ρούμι ή τον εσπρέσο.
Ρίχνετε και το μίγμα του αλευριού σε δόσεις και, όταν ενσωματωθεί, σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε τα κομματάκια της σοκολάτας και ανακατεύετε με σπάτουλα.
Τέλος ενσωματώνετε και τη μαρέγκα ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις της σπάτουλας για να μη χαθεί ο αέρας.
Μεταφέρετε το μίγμα σε φόρμα του κέικ σε σχήμα καρδιάς (κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο) και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Ξεφορμάρετε το γλυκό σε σχάρα και, όταν κρυώσει, το μεταφέρετε σε πιατέλα.
Ζεσταίνετε το υποβρύχιο σε μικρή κατσαρόλα και πάνω σε σιγανή φωτιά για να γίνει ρευστό.
Το αφήνετε να κρυώσει και να γίνει χλιαρό και γλασάρετε το κέικ. Διακοσμείτε με μερικά ζαχαρωμένα ροδοπέταλα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 300 γρ. μαργαρίνη
•► 250 γρ. ζάχαρη
•► 4 αβγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ρούμι μαύρο ή καφέ εσπρέσο
•► 250 γρ. αλεύρι
•► 50 γρ. κακάο
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► 1 & ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
Για το γλάσο και τη διακόσμηση
•► 250 γρ. βανίλια (υποβρύχιο)
•► μερικά ζαχαρωμένα κόκκινα ροδοπέταλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC (πάνω - κάτω χωρίς αέρα). Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγη από τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και τα αφήνετε στην άκρη.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο μέσα σ’ ένα μπολ και τα αναμιγνύετε με την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτετε σταδιακά τους κρόκους των αβγών και μετά το ρούμι ή τον εσπρέσο.
Ρίχνετε και το μίγμα του αλευριού σε δόσεις και, όταν ενσωματωθεί, σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε τα κομματάκια της σοκολάτας και ανακατεύετε με σπάτουλα.
Τέλος ενσωματώνετε και τη μαρέγκα ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις της σπάτουλας για να μη χαθεί ο αέρας.
Μεταφέρετε το μίγμα σε φόρμα του κέικ σε σχήμα καρδιάς (κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο) και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Ξεφορμάρετε το γλυκό σε σχάρα και, όταν κρυώσει, το μεταφέρετε σε πιατέλα.
Ζεσταίνετε το υποβρύχιο σε μικρή κατσαρόλα και πάνω σε σιγανή φωτιά για να γίνει ρευστό.
Το αφήνετε να κρυώσει και να γίνει χλιαρό και γλασάρετε το κέικ. Διακοσμείτε με μερικά ζαχαρωμένα ροδοπέταλα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Μαριάννα Ρούσσου ~ Food styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ελένη Ψυχούλη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► 6 παγωμένες συνταγές που θα σε δροσίσουν !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τυροπιτάκια !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για μασκαρπόνε
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου