Η ψητή φέτα, τυλιγμένη σε φύλλο κρούστας είναι από τους καλύτερους μεζέδες για να συνοδέψετε το κρασί σας.
Για να γίνει ακόμη πιο απολαυστική, θα τη σερβίρετε και με μία πλούσια, σάλτσα κρασιού με αποξηραμένα σύκα.
Υλικά:   { Για 2 Μερίδες }
•► 2 κομμάτια φέτα τετράγωνα, 120-150 γρ. περίπου το καθένα
•► 2 φύλλα κρούστας
•► βούτυρο ή λάδι για το άλειμμα
Για τη σάλτσα κόκκινου κρασιού
•► 1 & ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο Semeli NEMEA Reserve
•► 5 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
•► 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βύσσινο
•► 1 αστεροειδή γλυκάνισο
•► 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
•► 4 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης ψημένα
Εκτέλεση:
Τυλίγετε τη φέτα σε φύλλο αλειμμένο με βούτυρο ή ελαιόλαδο και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Στο μεταξύ ρίχνετε σε ένα τηγάνι το κρασί, τα σύκα, τη μαρμελάδα, το βαλσάμικο ξίδι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα ξύσματα και βράζετε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα σε ένα ωραίο σιρόπι.
Σερβίρετε τα πακέτα της φέτας κομμένα στη μέση με τη σάλτσα κρασιού και ψημένα φιστίκια Αιγίνης.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 2 κομμάτια φέτα τετράγωνα, 120-150 γρ. περίπου το καθένα
•► 2 φύλλα κρούστας
•► βούτυρο ή λάδι για το άλειμμα
Για τη σάλτσα κόκκινου κρασιού
•► 1 & ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο Semeli NEMEA Reserve
•► 5 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
•► 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βύσσινο
•► 1 αστεροειδή γλυκάνισο
•► 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
•► 4 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης ψημένα
Εκτέλεση:
Τυλίγετε τη φέτα σε φύλλο αλειμμένο με βούτυρο ή ελαιόλαδο και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Στο μεταξύ ρίχνετε σε ένα τηγάνι το κρασί, τα σύκα, τη μαρμελάδα, το βαλσάμικο ξίδι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα ξύσματα και βράζετε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα σε ένα ωραίο σιρόπι.
Σερβίρετε τα πακέτα της φέτας κομμένα στη μέση με τη σάλτσα κρασιού και ψημένα φιστίκια Αιγίνης.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ελένη Ψυχούλη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► 6 παγωμένες συνταγές που θα σε δροσίσουν !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τυροπιτάκια !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για μασκαρπόνε
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου