Το τέλειο σνακ για το γραφείο και το σχολείο !!!
Αφράτα πεντανόστιμα πεϊνιρλάκια που θα σας ξετρελάνουν !!!
Υλικά:   { Μερίδες: για 12 πεϊνιρλάκια }
•► 650 γρ. έτοιμη ζύμη για ψωμί, αποψυγμένη
•► 12 λεπτές φέτες κασέρι ή άλλο τυρί που λιώνει
•► 24 λεπτές φέτες σουτζούκι πικάντικο ή 12 μικρές φέτες παστουρμά
•► 2 αβγά χτυπημένα
•► λίγο λάδι για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Ανοίγετε τη ζύμη και την κόβετε σε τέσσερα κομμάτια κάθετα, και μετά το κάθε κομμάτι οριζόντια στα τρία, για να έχετε δώδεκα κομματάκια. Τραβάτε τα κομματάκια λίγο για να γίνουν στενόμακρα και τα στοιβάζετε.
Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια της ζύμης και διπλώνετε τις άκρες πιέζοντάς τες μαζί έτσι ώστε να σχηματιστεί μια «βαρκούλα». Αλείφετε με λίγο λάδι.
Κόβετε μια φέτα τυρί με το χέρι και την τοποθετείτε έτσι ώστε να χωράει μέσα σε κάθε «βαρκούλα». Στρώνετε από πάνω δύο κομμάτια σουτζούκι ή μία φέτα παστουρμά.
Περιχύνετε την επιφάνειά τους με τα χτυπημένα αβγά και ψήνετε τα πεϊνιρλάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Σερβίρετε τα πεϊνιρλάκια ζεστά και τα συνοδεύετε με μικρά μπολάκια από μπούκοβο ή θυμάρι.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 650 γρ. έτοιμη ζύμη για ψωμί, αποψυγμένη
•► 12 λεπτές φέτες κασέρι ή άλλο τυρί που λιώνει
•► 24 λεπτές φέτες σουτζούκι πικάντικο ή 12 μικρές φέτες παστουρμά
•► 2 αβγά χτυπημένα
•► λίγο λάδι για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Ανοίγετε τη ζύμη και την κόβετε σε τέσσερα κομμάτια κάθετα, και μετά το κάθε κομμάτι οριζόντια στα τρία, για να έχετε δώδεκα κομματάκια. Τραβάτε τα κομματάκια λίγο για να γίνουν στενόμακρα και τα στοιβάζετε.
Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια της ζύμης και διπλώνετε τις άκρες πιέζοντάς τες μαζί έτσι ώστε να σχηματιστεί μια «βαρκούλα». Αλείφετε με λίγο λάδι.
Κόβετε μια φέτα τυρί με το χέρι και την τοποθετείτε έτσι ώστε να χωράει μέσα σε κάθε «βαρκούλα». Στρώνετε από πάνω δύο κομμάτια σουτζούκι ή μία φέτα παστουρμά.
Περιχύνετε την επιφάνειά τους με τα χτυπημένα αβγά και ψήνετε τα πεϊνιρλάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Σερβίρετε τα πεϊνιρλάκια ζεστά και τα συνοδεύετε με μικρά μπολάκια από μπούκοβο ή θυμάρι.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά ~ Food Styling: Elena Jeffrey
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ελένη Ψυχούλη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Σκαρμούτσος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ανδρέας Λαγός !!!
•► 6 παγωμένες συνταγές που θα σε δροσίσουν !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τυροπιτάκια !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πεϊνιρλί !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για μασκαρπόνε
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου