Ποιος ο λόγος να ανησυχείτε για το τι θα κάνετε με τα αβγά που σας περίσσεψαν από το Πάσχα ??
Αυτή η πίτα που σας προτείνουμε θα αποδείξει σε όλους με τον καλύτερο τρόπο ότι τελικά τίποτα δεν πάει χαμένο !!!
Υλικά:   { Για 6-8 Μερίδες }
•► 1 φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινό
•► 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
•► σουσάμι
Για τη γέμιση
•► 1 κιλό σπανάκι ή διάφορα χορταρικά (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα, μυρώνια, τσουκνίδες, παπαρούνες)
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► 2 πράσα ψιλοκομμένα
•► 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
•► 6 αβγά σφιχτά κομμένα στη μέση
•► 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
•► 250 γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
•► 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
•► ελαιόλαδο
•► λίγο νισεστέ ή κορνφλάουρ
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Πλένετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι ή τα χόρτα, τα αλατίζετε, τα στύβετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι.
Σε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρετε τα πράσα και το κρεμμύδι. Αφήνετε να κρυώσουν και τα ανακατεύετε με το σπανάκι ή τα χόρτα και τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε τον άνηθο, τα τυριά, τρεις τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα χτυπημένα αβγά. Αλατοπιπερώνετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Λιώνετε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφετε ένα ταψάκι με διάμετρο 26 - 28εκ.
Στη συνέχεια στρώνετε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ένα προς ένα με το λιωμένο βούτυρο. Με αυτό τον τρόπο θα καλύψετε τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού αφήνοντας τα φύλλα να εξέχουν τριγύρω.
Ρίχνετε μέσα το μισό μίγμα των χόρτων και το απλώνετε ομοιόμορφα. Τοποθετείτε τα κομμένα σφιχτά αβγά κυκλικά και σκεπάζετε με το υπόλοιπο μίγμα των χόρτων.
Φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν πάνω από τη γέμιση, αλείφοντας τις άκρες και μετά σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, κόβοντας τη ζύμη που περισσεύει.
Αλείφετε την επιφάνεια με βούτυρο, πασπαλίζετε με σουσάμι, ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινό
•► 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
•► σουσάμι
Για τη γέμιση
•► 1 κιλό σπανάκι ή διάφορα χορταρικά (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα, μυρώνια, τσουκνίδες, παπαρούνες)
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► 2 πράσα ψιλοκομμένα
•► 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
•► 6 αβγά σφιχτά κομμένα στη μέση
•► 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
•► 250 γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
•► 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
•► ελαιόλαδο
•► λίγο νισεστέ ή κορνφλάουρ
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Πλένετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι ή τα χόρτα, τα αλατίζετε, τα στύβετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι.
Σε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρετε τα πράσα και το κρεμμύδι. Αφήνετε να κρυώσουν και τα ανακατεύετε με το σπανάκι ή τα χόρτα και τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε τον άνηθο, τα τυριά, τρεις τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα χτυπημένα αβγά. Αλατοπιπερώνετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Λιώνετε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφετε ένα ταψάκι με διάμετρο 26 - 28εκ.
Στη συνέχεια στρώνετε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ένα προς ένα με το λιωμένο βούτυρο. Με αυτό τον τρόπο θα καλύψετε τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού αφήνοντας τα φύλλα να εξέχουν τριγύρω.
Ρίχνετε μέσα το μισό μίγμα των χόρτων και το απλώνετε ομοιόμορφα. Τοποθετείτε τα κομμένα σφιχτά αβγά κυκλικά και σκεπάζετε με το υπόλοιπο μίγμα των χόρτων.
Φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν πάνω από τη γέμιση, αλείφοντας τις άκρες και μετά σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, κόβοντας τη ζύμη που περισσεύει.
Αλείφετε την επιφάνεια με βούτυρο, πασπαλίζετε με σουσάμι, ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazineYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Tina Webb !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ελένη Ψυχούλη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Σκαρμούτσος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ανδρέας Λαγός !!!
•► Όλες οι Συνταγές από The Eaters !!!
•► 6 παγωμένες συνταγές που θα σε δροσίσουν !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τυροπιτάκια !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πεϊνιρλί !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για μασκαρπόνε
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου