Μια παραλλαγή του φιλέτου Γουέλινγκτον, με φθηνά υλικά και νοστιμότατο αποτέλεσμα.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
•► ½ κιλό μανιτάρια
•► 2 ψαρονέφρια 400 γρ. περίπου το καθένα
•► 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
•► 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι
•► 1 κουτ. γλυκού πράσινο πιπέρι
•► αλάτι
Για το ψαρονέφρι
•► 2 κουτ. σούπας φυτικό βούτυρο
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε, καταρχάς, τα μανιτάρια. Τα σκουπίζετε με μια βρεγμένη πετσέτα και στη συνέχεια τα ψιλοκόβετε.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε ταυτόχρονα το τριμμένο κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Ρίχνετε το ροζ και το πράσινο πιπέρι και αλατίζετε ελαφρά.
Αφήνετε να εξατμιστούν τα υγρά του τηγανιού και προσθέτετε το λευκό κρασί.
Μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να στεγνώσει εντελώς το τηγάνι και να μείνουν το λαδάκι και τα μανιτάρια. Αφήνετε τα μανιτάρια να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε το ψαρονέφρι: Σε ένα μεγάλο καθαρό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα τα ψαρονέφρια και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 7-8 λεπτά, μέχρι να κάνουν μια κρούστα ολόγυρα. Αλατοπιπερώνετε.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, φέρνετε 2-3 βόλτες τα ψαρονέφρια, βάζετε το καπάκι στο τηγάνι και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για τουλάχιστον άλλα 10 λεπτά. Βγάζετε τα ψαρονέφρια και τα ακουμπάτε σε πιατέλα.
Παίρνετε τα δύο φύλλα της σφολιάτας, τα απλώνετε σε λεία επιφάνεια και μοιράζετε επάνω τους τα κρύα μανιτάρια με τέτοιο τρόπο που να καλύψουν όλη την επιφάνεια εκτός από τις άκρες και σε πλάτος περίπου 2 εκατοστών.
Ακουμπάτε επάνω στην άκρη κάθε σφολιάτας ένα ψαρονέφρι και τυλίγετε κάνοντας ένα ρολάκι. Ενώνετε τις άκρες με λίγο νεράκι να κολλήσουν. Αν περισσεύει δεξιά και αριστερά πολλή σφολιάτα, την κόβετε και τη βάζετε στην άκρη.
Τοποθετείτε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στους 170°C μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Αφήνετε να χλιαρύνουν, τα κόβετε σε φετούλες με ένα κοφτερό μαχαίρι και τα σερβίρετε σε πιατέλα, συνοδεύοντάς τα με τη σαλάτα που ακολουθεί.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
•► ½ κιλό μανιτάρια
•► 2 ψαρονέφρια 400 γρ. περίπου το καθένα
•► 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
•► 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι
•► 1 κουτ. γλυκού πράσινο πιπέρι
•► αλάτι
Για το ψαρονέφρι
•► 2 κουτ. σούπας φυτικό βούτυρο
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε, καταρχάς, τα μανιτάρια. Τα σκουπίζετε με μια βρεγμένη πετσέτα και στη συνέχεια τα ψιλοκόβετε.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε ταυτόχρονα το τριμμένο κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Ρίχνετε το ροζ και το πράσινο πιπέρι και αλατίζετε ελαφρά.
Αφήνετε να εξατμιστούν τα υγρά του τηγανιού και προσθέτετε το λευκό κρασί.
Μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να στεγνώσει εντελώς το τηγάνι και να μείνουν το λαδάκι και τα μανιτάρια. Αφήνετε τα μανιτάρια να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε το ψαρονέφρι: Σε ένα μεγάλο καθαρό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα τα ψαρονέφρια και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 7-8 λεπτά, μέχρι να κάνουν μια κρούστα ολόγυρα. Αλατοπιπερώνετε.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, φέρνετε 2-3 βόλτες τα ψαρονέφρια, βάζετε το καπάκι στο τηγάνι και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για τουλάχιστον άλλα 10 λεπτά. Βγάζετε τα ψαρονέφρια και τα ακουμπάτε σε πιατέλα.
Παίρνετε τα δύο φύλλα της σφολιάτας, τα απλώνετε σε λεία επιφάνεια και μοιράζετε επάνω τους τα κρύα μανιτάρια με τέτοιο τρόπο που να καλύψουν όλη την επιφάνεια εκτός από τις άκρες και σε πλάτος περίπου 2 εκατοστών.
Ακουμπάτε επάνω στην άκρη κάθε σφολιάτας ένα ψαρονέφρι και τυλίγετε κάνοντας ένα ρολάκι. Ενώνετε τις άκρες με λίγο νεράκι να κολλήσουν. Αν περισσεύει δεξιά και αριστερά πολλή σφολιάτα, την κόβετε και τη βάζετε στην άκρη.
Τοποθετείτε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στους 170°C μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Αφήνετε να χλιαρύνουν, τα κόβετε σε φετούλες με ένα κοφτερό μαχαίρι και τα σερβίρετε σε πιατέλα, συνοδεύοντάς τα με τη σαλάτα που ακολουθεί.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης ~ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ελένη Ψυχούλη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Σκαρμούτσος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ανδρέας Λαγός !!!
•► 6 παγωμένες συνταγές που θα σε δροσίσουν !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τυροπιτάκια !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πεϊνιρλί !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για μασκαρπόνε
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου