Δεν έχουν βούτυρο ούτε λάδι, κι όμως είναι αρωματικά, τραγανά και απολαυστικά.
Αυτά τα μπισκοτάκια έχουν όλα τα φόντα για να γίνουν η πιο νόστιμη παρέα των ζεστών- και όχι μόνο-ροφημάτων σας.
Υλικά:   { Για 25 Μερίδες }
•► 300 γρ. αλεύρι 55%
•► 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
•► 150 γρ. ζάχαρη άχνη
•► ½ κουτ. γλυκού κανέλα (2γρ.)
•► 3 αβγά
•► 70 γρ. κερασάκια γλασέ, χοντροκομμένα
•► 70 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροτριμμένα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη άχνη, την κανέλα και τα αβγά και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.
Μόλις τα υλικά αναμιχθούν καλά και γίνουν μια εύπλαστη ζύμη, προσθέτετε τα αμύγδαλα και τα χοντροκομμένα κερασάκια.
Πλάθετε τη ζύμη σε μπαστούνι διαμέτρου 5εκ., απλώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα.
Αφήνετε το biscotti να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβετε σε κομματάκια διαστάσεων 1εκ. περίπου.
Τα βάζετε πάλι σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ξαναψήνετε στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν.
olivemagazine.gr
•► 300 γρ. αλεύρι 55%
•► 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
•► 150 γρ. ζάχαρη άχνη
•► ½ κουτ. γλυκού κανέλα (2γρ.)
•► 3 αβγά
•► 70 γρ. κερασάκια γλασέ, χοντροκομμένα
•► 70 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροτριμμένα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη άχνη, την κανέλα και τα αβγά και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.
Μόλις τα υλικά αναμιχθούν καλά και γίνουν μια εύπλαστη ζύμη, προσθέτετε τα αμύγδαλα και τα χοντροκομμένα κερασάκια.
Πλάθετε τη ζύμη σε μπαστούνι διαμέτρου 5εκ., απλώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα.
Αφήνετε το biscotti να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβετε σε κομματάκια διαστάσεων 1εκ. περίπου.
Τα βάζετε πάλι σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ξαναψήνετε στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρηYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου