Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Μπλανό ή μπλανόπιτα.. By OliveMagazine !!!



Μια εύκολη χορτόπιτα χωρίς φύλλο, έτσι όπως συνηθίζεται να φτιάχνεται παραδοσιακά σε Ρούμελη και Θεσσαλία.

Υλικά:   { Μερίδες: για 1 μέτριο ταψί }

Για τη γέμιση

•► 800 γρ.- 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
•► 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
•► 1-2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), σε ροδέλες
•► 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
•► 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
•► 1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
•► λίγες καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
•► 1-2 αβγά
•► 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
•► ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι

Για τη ζύμη

•► 2 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις ή καλαμποκάλευρο ή 1 για όλες τις χρήσεις + 1 καλαμποκάλευρο)
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► νερό (όσο πάρει η ζύμη)
•► ½ φλιτζάνι γάλα
•► αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε, πλένετε το σπανάκι και το χοντροκόβετε. Το ρίχνετε σε σουρωτήρι, το αλατίζετε, το δουλεύετε λίγο με τα χέρια σας ώστε να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά (μυρώνια, καυκαλήθρες κλπ).

Συνεχίζετε να τα στύβετε με τις χούφτες σας μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν.

Τα ρίχνετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τον άνηθο, τα κρεμμύδια, τα πράσα, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και τη φέτα. Ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Σε ξεχωριστό μπολ ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το γάλα. Ανακατεύετε και προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί, μέχρι να φτιάξετε έναν πηχτό χυλό.

Λαδώνετε καλά ένα μέτριο ταψί και ρίχνετε τη μισή περίπου ποσότητα από το χυλό.

Απλώνετε με τα χέρια σας το χυλό να πάει παντού και να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Από πάνω ρίχνετε τα υλικά της γέμισης φροντίζοντας να καλύψουν επίσης όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Ρίχνετε τον υπόλοιπο χυλό πάνω από τη γέμιση και τον απλώνετε με τα χέρια ή την ανάποδη ενός κουταλιού, φροντίζοντας να σκεπάσει καλά τη γέμιση.

Ψήνετε την πίτα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθούν καλά τα λαχανικά και να πάρει η επιφάνειά της χρυσό χρώμα. Την αφήνετε να κρυώσει, την κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή & το Food Styling απο Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :