Ο τραχανάς βρίσκει συχνά θέση στις παραδοσιακές πίτες του τόπου μας, χαρίζοντας ξεχωριστή γεύση.
Σε αυτήν εδώ την πίτα, πρωταγωνιστεί και κάνει ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ με φέτα, κεφαλογραβιέρα και ντομάτα !!!
Υλικά: { Για 8 Μερίδες }
•► 5 παραδοσιακά φύλλα πίτας, του εμπορίου ή σπιτικά
Για τη γέμιση
•► 2 φλιτζάνια τραχανά ξινό
•► ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•► 1 ντομάτα σε κύβους (προαιρετικά)
•► 2-3 αβγά
•► 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
•► 250 γρ. φέτα τριμμένη
•► 250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•► ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση:
Βράζετε τον τραχανά σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά και τον σουρώνετε.
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε τον τραχανά και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτετε την ντομάτα, τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, το γάλα και τα τυριά. Δοκιμάζετε το αλάτι και προσθέτετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνετε ένα ρηχό αλουμινένιο ταψί με διάμετρο 34εκ. και απλώνετε τρία φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα. Ρίχνετε από πάνω το μίγμα του τραχανά και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.
Tips:
•► Μπορείτε να παραλείψετε τα επάνω φύλλα της πίτας και να την ψήσετε μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
•► Αν θέλετε, προσθέτετε στη γέμιση κύβους κίτρινης κολοκύθας, ελαφρά σοταρισμένους.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 5 παραδοσιακά φύλλα πίτας, του εμπορίου ή σπιτικά
Για τη γέμιση
•► 2 φλιτζάνια τραχανά ξινό
•► ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•► 1 ντομάτα σε κύβους (προαιρετικά)
•► 2-3 αβγά
•► 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
•► 250 γρ. φέτα τριμμένη
•► 250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•► ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση:
Βράζετε τον τραχανά σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά και τον σουρώνετε.
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε τον τραχανά και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτετε την ντομάτα, τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, το γάλα και τα τυριά. Δοκιμάζετε το αλάτι και προσθέτετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνετε ένα ρηχό αλουμινένιο ταψί με διάμετρο 34εκ. και απλώνετε τρία φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα. Ρίχνετε από πάνω το μίγμα του τραχανά και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.
Tips:
•► Μπορείτε να παραλείψετε τα επάνω φύλλα της πίτας και να την ψήσετε μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
•► Αν θέλετε, προσθέτετε στη γέμιση κύβους κίτρινης κολοκύθας, ελαφρά σοταρισμένους.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← Πατήστε κομβίον
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου