Με όλα τα αρώματα των μελομακάρονων αυτά τα cookies είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ και το ρόφημα των Χριστουγέννων.
Εάν και εσείς αφήνετε ένα φλιτζάνι γάλα για τον Άγιο Βασίλη, βάλτε σε 1 πιάτο μερικά από αυτά τα cookies και θα σας αφήσει ένα ξεχωριστό δώρο.
Υλικά:   { Μερίδες: Για περίπου 30 μπισκότα }
•► 170 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελάδος, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
•► 150 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 1 καψουλάκι βανιλίνη
•► 1 αβγό
•► 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► ½ κουτ. γλυκού σόδα
•► ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
•► ½ κουτ. γλυκού κανέλα
•► ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
•► 120 γρ. λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
•► 80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
•► 80 γρ. σταφίδες μαύρες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αβγό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το γαρίφαλο και συνεχίζετε το χτύπα μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη.
Ρίχνετε στη ζύμη τη σοκολάτα, τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά με μία μαρίζ.
Πλάθετε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, σε απόσταση μεταξύ τους. βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για 12-15 λεπτά.
Βγάζετε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν πριν σερβίρετε.
Tips:
Όταν βγουν τα μπισκότα από το φούρνο ίσως νομίζετε ότι είναι άψητα, γιατί είναι πολύ μαλακά. Ωστόσο μην τα ψήσετε για περισσότερη ώρα, έτσι πρέπει να είναι γιατί μετά από 10 λεπτά που τα αφήνετε και κρυώνουν, σκληραίνουν.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 170 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελάδος, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
•► 150 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 1 καψουλάκι βανιλίνη
•► 1 αβγό
•► 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► ½ κουτ. γλυκού σόδα
•► ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
•► ½ κουτ. γλυκού κανέλα
•► ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
•► 120 γρ. λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
•► 80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
•► 80 γρ. σταφίδες μαύρες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αβγό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το γαρίφαλο και συνεχίζετε το χτύπα μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη.
Ρίχνετε στη ζύμη τη σοκολάτα, τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά με μία μαρίζ.
Πλάθετε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, σε απόσταση μεταξύ τους. βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για 12-15 λεπτά.
Βγάζετε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν πριν σερβίρετε.
Tips:
Όταν βγουν τα μπισκότα από το φούρνο ίσως νομίζετε ότι είναι άψητα, γιατί είναι πολύ μαλακά. Ωστόσο μην τα ψήσετε για περισσότερη ώρα, έτσι πρέπει να είναι γιατί μετά από 10 λεπτά που τα αφήνετε και κρυώνουν, σκληραίνουν.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video… …
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← Πατήστε αυτό το κομβίον
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου