Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Τάρτα με κουνουπίδι ψητό και καραμελωμένα κρεμμύδια.. by Ντίνα Νικολάου !!!



Τώρα που το κουνουπίδι είναι στην εποχή του γινόμαστε δημιουργικοί και το κάνουμε μια ωραιότατη τάρτα.

Υλικά:   { Για 6-8 Μερίδες }

•► 1 πακέτο κατεψυγμένο φύλλο για τάρτες
•► 1 κουνουπίδι μικρό περίπου 500γρ., σε μπουκετάκια
•► 1 κρεμμύδι μεγάλο, σε λεπτές φέτες
•► 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
•► 2 αβγά μεγάλα
•► 250 γρ. τυρί κρέμα
•► 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
•► ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
•► ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα της ταρτιέρας
•► ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε το κουνουπίδι σε ένα μπολ και το ραντίζετε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Μοιράζετε τα μπουκετάκια σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για 15 λεπτά.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και γυρίζετε τα μπουκετάκια. Το ξαναβάζετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμα.

Το βγάζετε από το φούρνο, το κόβετε σε λεπτές φέτες και το κρατάτε στην άκρη.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C. Λαδώνετε ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 26-28 εκ. και στρώνετε το φύλλο ζύμης.

Στρώνετε επάνω ένα αλουμινόχαρτο και γεμίζετε με φασόλια. Βάζετε την ταρτιέρα στο φούρνο και ψήνετε για 15 λεπτά.

Βγάζετε την ταρτιέρα από το φούρνο και αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο με τα φασόλια. Την ξαναβάζετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα.

Βγάζετε την μισοψημένη ζύμη από το φούρνο και πατάτε με ένα πιρούνι όπου έχει φουσκώσει.

Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτετε τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε ανακατεύοντας τακτικά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε να μισοκρυώσουν.

Με ένα πινέλο αλείφετε τη μουστάρδα στην μισοψημένη ζύμη. Σκορπίζετε τα κρεμμύδια και από πάνω απλώνετε τις φέτες κουνουπιδιού.

Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αβγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Προσθέτετε την γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.

Αδειάζετε το μίγμα επάνω από το κουνουπίδι και στρώνετε με ένα κουτάλι να πάει παντού.

Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε την τάρτα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, στους 180°C για 40 λεπτά. Αφήνετε την τάρτα να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρετε.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή απο Ντίνα Νικολάου

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

{ πατήστε το κομβίον Show/hide }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :