Μόλις τα δοκιμάσετε θα γίνουν η σταθερή γλυκιά συνοδεία των ροφημάτων της ημέρας…
Υλικά:   { Μερίδες: για 20 μπισκότα περίπου }
•► 120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη αν τα θέλετε νηστίσιμα
•► 100 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 120 γρ. ταχίνι
•► 1 αβγό
•► 80 ml μέλι
•► 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
•► ½ κουτ. γλυκού αλάτι
•► ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
•► 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 50 γρ. δημητριακά ρυζιού (1 φλιτζάνι περίπου)
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και τα κρατάτε στην άκρη.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε το αβγό και μόλις ενσωματωθεί ρίχνετε το ταχίνι, το μέλι και τη βανίλια.
Συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τέλος ρίχνετε σιγά σιγά το μίγμα του αλευριού, μέχρι να το πάρει όλο.
Κατεβάζετε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτετε τα δημητριακά ρυζιού και με μια σπάτουλα ανακατεύετε καλά, μέχρι να ενωθούν με τη ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθετε σε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετείτε όμορφα σε ένα ή δυο ταψιά, στρωμένα με λαδόκολλα.
Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα διατηρείτε σε κουτί κλεισμένα αεροστεγώς.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη αν τα θέλετε νηστίσιμα
•► 100 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 120 γρ. ταχίνι
•► 1 αβγό
•► 80 ml μέλι
•► 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
•► ½ κουτ. γλυκού αλάτι
•► ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
•► 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 50 γρ. δημητριακά ρυζιού (1 φλιτζάνι περίπου)
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και τα κρατάτε στην άκρη.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε το αβγό και μόλις ενσωματωθεί ρίχνετε το ταχίνι, το μέλι και τη βανίλια.
Συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τέλος ρίχνετε σιγά σιγά το μίγμα του αλευριού, μέχρι να το πάρει όλο.
Κατεβάζετε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτετε τα δημητριακά ρυζιού και με μια σπάτουλα ανακατεύετε καλά, μέχρι να ενωθούν με τη ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθετε σε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετείτε όμορφα σε ένα ή δυο ταψιά, στρωμένα με λαδόκολλα.
Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα διατηρείτε σε κουτί κλεισμένα αεροστεγώς.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Ανδρέας Λαγός !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Tina Webb !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ελένη Ψυχούλη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Σκαρμούτσος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!
•► Όλες οι Συνταγές από The Eaters !!!
•► 6 παγωμένες συνταγές που θα σε δροσίσουν !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τυροπιτάκια !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πεϊνιρλί !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για μασκαρπόνε
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου