Ιδανικά και παντός καιρού, για όλες τις ώρες και όλες τις πείνες, αυτά τα ρολάκια μπορούν να αντικαταστήσουν μια κλασική πίτσα ή μια πίτα, με πολλά αρώματα και μια εντελώς πρωτότυπη γεύση.
Το μυστικό είναι να τα φάτε ζεστά – καυτά, μόλις βγουν από το φούρνο, αυστηρά!
Υλικά: { Μερίδες: για 10-12 ρολάκια }
•► 1 φύλλο σφολιάτα
•► 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 ματσάκι φρέσκα αρωματικά (βασιλικό, μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο)
•► λίγο αλάτι, πιπέρι
•► 6-7 φέτες μορταδέλα ή ζαμπόν
•► 1 & ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Χοντροκόβετε τα μυρωδικά και τα χτυπάτε στο μούλτι με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Βγάζετε τη σφολιάτα κρύα από το ψυγείο και την απλώνετε στον πάγκο με την φαρδύτερη πλευρά προς το μέρος σας.
Απλώνετε στην επιφάνεια πρώτα το ζαμπόν ή τη μορταδέλα, πάνω μοιράζετε ομοιόμορφα το τυρί και τελειώνετε με το αρωματικό λάδι.
Τυλίγετε σε ρολό και κόβετε σε ρολάκια πλάτος περίπου 2εκ.
Μεταφέρετε τα ροκάκια { ροξάκια } με την κομμένη πλευρά τους προς τα πάνω σε αντικολλητικό ταψί και ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η σφολιάτα, περίπου 20 - 30 λεπτά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 φύλλο σφολιάτα
•► 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 ματσάκι φρέσκα αρωματικά (βασιλικό, μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο)
•► λίγο αλάτι, πιπέρι
•► 6-7 φέτες μορταδέλα ή ζαμπόν
•► 1 & ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Χοντροκόβετε τα μυρωδικά και τα χτυπάτε στο μούλτι με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Βγάζετε τη σφολιάτα κρύα από το ψυγείο και την απλώνετε στον πάγκο με την φαρδύτερη πλευρά προς το μέρος σας.
Απλώνετε στην επιφάνεια πρώτα το ζαμπόν ή τη μορταδέλα, πάνω μοιράζετε ομοιόμορφα το τυρί και τελειώνετε με το αρωματικό λάδι.
Τυλίγετε σε ρολό και κόβετε σε ρολάκια πλάτος περίπου 2εκ.
Μεταφέρετε τα ροκάκια { ροξάκια } με την κομμένη πλευρά τους προς τα πάνω σε αντικολλητικό ταψί και ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η σφολιάτα, περίπου 20 - 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ελένη Ψυχούλη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Ελένη Ψυχούλη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Tina Webb !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Σκαρμούτσος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ανδρέας Λαγός !!!
•► Όλες οι Συνταγές από The Eaters !!!
•► 6 παγωμένες συνταγές που θα σε δροσίσουν !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τυροπιτάκια !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πεϊνιρλί !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για μασκαρπόνε
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!