Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Κις με μπρόκολο, πιπεριές και ντομάτα...
by chef Ντίνα Νικολάου !!!



Νόστιμη, ντελικάτη και χορταστική, αυτή η γαλλική τάρτα είναι ένα ωραίο σνακ για το γραφείο αλλά και για τα παιδιά στο σχολείο.

Μπορείτε επίσης να τη φτιάξετε σε ένα σωρό παραλλαγές που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά:   { Για 6-8 Μερίδες }

Για την ζύμη

•► 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 180 γρ. βούτυρο παγωμένο, σε κομμάτια
•► 1 αβγό
•► 2 κουτ. σούπας νερό παγωμένο
•► ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

•► 500 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια, βρασμένο για 10 λεπτά
•► 1 πιπεριά Φλωρίνης σε μέτρια καρέ
•► 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 2 ντομάτες ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
•► 30 ml λευκό κρασί
•► 200 γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
•► 3 αβγά
•► 200 ml κρέμα γάλακτος
•► ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τη ζύμη:
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το φτερό και ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο μέχρι το μίγμα να πάρει τη μορφή τριφτής ζύμης.

Στη συνέχεια προσθέτετε το αβγό και το νερό και δουλεύετε τη ζύμη μέχρι να γίνει ομοιογενής. Την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετείτε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Πιέζετε με τον πλάστη ανοίγοντας ένα στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 32 εκ. περίπου. Αλείφετε με ελάχιστο βούτυρο μια ταρτιέρα 28εκ. και στρώνετε εκεί τη ζύμη φροντίζοντας να καλύψει καλά και τα τοιχώματα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε επάνω στη ζύμη ένα φύλλο λαδόκολλας και γεμίζετε την επιφάνεια με ρεβίθια και ψήνετε την άδεια τάρτα για 15 λεπτά. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα με τα ρεβίθια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρετε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας.

Προσθέτετε το μπρόκολο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αβγά με το σύρμα και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.

Αδειάζετε τα σοταρισμένα λαχανικά και τις ντομάτες επάνω στην μισοψημένη τάρτα και τα απλώνετε καλά.

Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα και τέλος ρίχνετε το μίγμα των αβγών. Βάζετε την quiche στον φούρνο και ψήνετε για 30-35 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει. Αφήνετε την quiche να μισοκρυώσει πριν την σερβίρετε.



Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr , bariatriceating.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :