Πεντανόστιμα μπισκοτάκια που μοσχοβολάνε βούτυρο και αμύγδαλο και τρίβονται υπέροχα στο στόμα. Για τον καφέ, το τσάι και τις πάσης φύσεως υπογλυκαιμίες.
Υλικά:   { Μερίδες: Για 25 τεμάχια }
•► 120 γρ. βούτυρο
•► 90 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 1 αβγό
•► 235 γρ. αλεύρι, μαλακό
•► 35 γρ. πούδρα αμυγδάλου
•► 1 πρέζα αλάτι
•► 100 γρ. αμύγδαλα, χοντροσπασμένα
Εκτέλεση:
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι κι ανακατεύετε τα υλικά στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό.
Προσθέτετε το αβγό και συνεχίζετε το ανακάτεμα προσέχοντας να μην αφρατέψει πολύ το μίγμα.
Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι και την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζετε το ανακάτεμα έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά και πάρετε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Κάνετε τη ζύμη σας μπάλα, την πιέζετε λίγο να πλατύνει και την τοποθετείτε ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας.
Με τη βοήθεια πλάστη την ανοίγετε σε πάχος 2-3 χιλιοστά περίπου και έπειτα την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει για 20 λεπτά περίπου.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Αφαιρείτε την πάνω λαδόκολλα και με ένα μαχαίρι κόβετε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια.
Μεταφέρετε τα μπισκότα στο ταψάκι σας, τα αλείφετε με αβγό 2 φορές και τα πασπαλίζετε με τα χοντροσπασμένα αμύγδαλα.
Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) ώσπου να πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα.
Ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί και τα μεταφέρετε σε σκεύος φύλαξης ή τα σερβίρετε αμέσως.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 120 γρ. βούτυρο
•► 90 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 1 αβγό
•► 235 γρ. αλεύρι, μαλακό
•► 35 γρ. πούδρα αμυγδάλου
•► 1 πρέζα αλάτι
•► 100 γρ. αμύγδαλα, χοντροσπασμένα
Εκτέλεση:
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι κι ανακατεύετε τα υλικά στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό.
Προσθέτετε το αβγό και συνεχίζετε το ανακάτεμα προσέχοντας να μην αφρατέψει πολύ το μίγμα.
Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι και την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζετε το ανακάτεμα έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά και πάρετε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Κάνετε τη ζύμη σας μπάλα, την πιέζετε λίγο να πλατύνει και την τοποθετείτε ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας.
Με τη βοήθεια πλάστη την ανοίγετε σε πάχος 2-3 χιλιοστά περίπου και έπειτα την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει για 20 λεπτά περίπου.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Αφαιρείτε την πάνω λαδόκολλα και με ένα μαχαίρι κόβετε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια.
Μεταφέρετε τα μπισκότα στο ταψάκι σας, τα αλείφετε με αβγό 2 φορές και τα πασπαλίζετε με τα χοντροσπασμένα αμύγδαλα.
Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) ώσπου να πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα.
Ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί και τα μεταφέρετε σε σκεύος φύλαξης ή τα σερβίρετε αμέσως.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος ~ Φωτογραφία/Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου