Η σπιτική ζύμη για πίτσα δεν συγκρίνεται με τίποτα όμως θα δείτε πως η αραβική πίτα ή η πίτα για σουβλάκι φτιάχνουν τη νοστιμότερη πίτσα στο λεπτό, λεπτή και ανάλαφρη.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 4 μέτριες αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκι
•► 100 γρ. μανιτάρια σε φέτες
•► 2 πιπεριές κίτρινες σε ροδέλες, κομμένες στη μέση
•► 2 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες, κομμένες στη μέση
Για τη σάλτσα ντομάτας
•► 1 συσκευασία ντοματάκι κονκασέ
•► 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► λίγη ζάχαρη
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.
Προσθέτετε το ντοματάκι, τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά της ντομάτας. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζετε και τα ψήνετε για 20 λεπτά στο φούρνο.
Μοιράζετε στις πίτες τη σάλτσα ντομάτας και τα λαχανικά, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για 5-6 λεπτά.
Tips:
•► Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη μοτσαρέλα για πίτσα σε κάθε μία ή να προσθέσετε στο τέλος φλέικς παρμεζάνας.
•► Μην παραψήσετε τις πίτες για να βγουν αφράτες και τα υλικά να παραμείνουν ζουμερά.
•► Μπορείτε επίσης να ψήσετε τα λαχανικά σας σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάροντάς τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
•► Στην πίτσα από μυρωδικά ταιριάζουν πολύ η ρίγανη, το θυμάρι και ο βασιλικός σε φρέσκια ή ξερή μορφή.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 4 μέτριες αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκι
•► 100 γρ. μανιτάρια σε φέτες
•► 2 πιπεριές κίτρινες σε ροδέλες, κομμένες στη μέση
•► 2 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες, κομμένες στη μέση
Για τη σάλτσα ντομάτας
•► 1 συσκευασία ντοματάκι κονκασέ
•► 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► λίγη ζάχαρη
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.
Προσθέτετε το ντοματάκι, τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά της ντομάτας. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζετε και τα ψήνετε για 20 λεπτά στο φούρνο.
Μοιράζετε στις πίτες τη σάλτσα ντομάτας και τα λαχανικά, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για 5-6 λεπτά.
Tips:
•► Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη μοτσαρέλα για πίτσα σε κάθε μία ή να προσθέσετε στο τέλος φλέικς παρμεζάνας.
•► Μην παραψήσετε τις πίτες για να βγουν αφράτες και τα υλικά να παραμείνουν ζουμερά.
•► Μπορείτε επίσης να ψήσετε τα λαχανικά σας σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάροντάς τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
•► Στην πίτσα από μυρωδικά ταιριάζουν πολύ η ρίγανη, το θυμάρι και ο βασιλικός σε φρέσκια ή ξερή μορφή.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ελένη Ψυχούλη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου