Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ροξ ή Ροξάκια ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ...
by Chef Σιμόνη Καφίρη !!!



Απίθανα σιροπιαστά γλυκάκια, μοσχομυριστά και αφράτα.

Η σοκολατένια τους καρδιά που κρύβει μέσα της ζεστά μπαχαρικά και ψιλοκομμένο καρυδάκι είναι ακόμα ένας λόγος για να τα αγαπήσετε.

Υλικά:   { Για 15 Μερίδες }

•► 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
•► 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
•► 2 αβγά
•► 2 κουτ. σούπας κακάο
•► ½ φλιτζάνι καρύδια τριμμένα σε σκόνη
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
•► 2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
•► ½ κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 3 φλιτζάνια νερό
•► 3 & ½ φλιτζάνια ζάχαρη
•► 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► φλούδα από 1 πορτοκάλι
•► 1 κουτ. σούπας μπράντι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και την ανακατεύετε με το λάδι. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με μίξερ χειρός μέχρι να φουσκώσουν και τα ρίχνετε στο μίγμα της μαγιάς.

Προσθέτετε την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε.

Μοιράζετε το νέο μίγμα σε δύο μπολ. Στο ένα μπολ ρίχνετε το κακάο και τα καρύδια. Προσθέτετε στα δύο μίγματα όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να πάρετε δύο ελαστικές ζύμες, μία άσπρη και μία σοκολατένια.

Τις αφήνετε και τις δύο σκεπασμένες σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσουν.

Χωρίζετε την άσπρη ζύμη σε τρεις μπάλες τις οποίες ανοίγετε σε παραλληλόγραμμα φύλλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Πλάθετε τη σκούρα ζύμη σε τρία κορδόνια στο μήκος των φύλλων που ανοίξατε. Βάζετε από ένα σοκολατένιο κορδόνι στην άκρη κάθε φύλλου και τυλίγετε σφιχτά τρία ρολά.

Κόβετε κάθε ρολό σε ροδέλες πάχους 1εκ. και διορθώνετε το σχήμα με τις παλάμες σας.

Αραδιάζετε τα ροξάκια σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και τα αφήνετε σκεπασμένα με πετσέτα για 30 λεπτά να φουσκώσουν. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και την πορτοκαλόφλουδα μέχρι να γίνουν ένα μέτριο σε πυκνότητα σιρόπι.

Προς το τέλος ρίχνετε και το χυμό λεμονιού. Αν θέλετε, προσθέτετε και το μπράντι.

Όταν ψηθούν τα ροξάκια τα αφήνετε να κρυώσουν λιγάκι, αφαιρείτε την πορτοκαλόφλουδα από το σιρόπι και τα περιχύνετε όσο είναι καυτό.

Λίγα λεπτά αργότερα τα αναποδογυρίζετε και τα αφήνετε να απορροφήσουν το υπόλοιπο σιρόπι. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.



Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :