Μικροί «ανεμόμυλοι» γεμιστοί με λουκουμάκι Σύρου που σίγουρα δεν θα προλάβουν να δοκιμάσουν οι μεγάλοι γιατί θα έχουν περάσει σαν… σίφουνας οι μικροί που θα τα εξαφανίσουν.
Υλικά:   { Μερίδες: Για 24 τεμάχια }
•► 2 φύλλα έτοιμη ζύμη σφολιάτας
•► 24 συριανά λουκούμια, σε μπουκίτσες
•► 1 αβγό μεσαίο, χτυπημένο με λίγο νερό
•► λίγη ζάχαρη
•► λίγη ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα και στρώνετε 2 ταψιά με λαδόκολλες.
Ανοίγετε στο πάγκο τη ζύμη της σφολιάτας και με ένα μαχαίρι κάνετε δύο κάθετες τομές στην μικρή πλευρά και τρεις στην μεγάλη, έτσι ώστε να την χωρίσετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια το καθένα.
Παίρνετε τα λουκουμάκια τα πιέζετε να πλατύνουν και τα τοποθετείτε στο κέντρο κάθε τετραγώνου ζύμης.
Ύστερα παίρνετε ένα μαχαιράκι και χαράζετε από 4 διαγώνιες γραμμές δημιουργώντας ένα Χ, ξεκινώντας από τις δύο κάτω γωνίες με κατεύθυνση προς το κέντρο του τετραγώνου, θα προσπερνάτε το λουκούμι και θα περνάτε απένταντι φτάνοντας στην απέναντι πάνω γωνία.
Μεταμορφώνετε το κάθε κομμάτι ζύμη σε «ανεμόμυλο» φέρνοντας τις 4 από τις 8 άκρες προς το κέντρο πάνω από το λουκούμι, πιέζοντας τες ελαφρά για να κολλήσουν, αφού πρώτα βρέξετε την άκρη της ζύμης ελαφρά στο σημείο της ένωσης.
Υπολογίστε πως από όποια γωνίτσα κι αν ξεκινήσετε να σηκώνετε τη ζύμη, θα αφήνετε την επόμενη και θα πιάνετε την μεθεπόμενη, ώστε μια γωνιά να μένει κάτω, μια να πηγαίνει κέντρο.
Με ένα πινέλο αλείφετε τους ανεμόμυλους με χτυπημένο αβγό, τους πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και τους ψήνετε για 20-25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Τους ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν. Τους σερβίρετε σκέτους ή πασπαλισμένους με λίγη ζάχαρη άχνη.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 2 φύλλα έτοιμη ζύμη σφολιάτας
•► 24 συριανά λουκούμια, σε μπουκίτσες
•► 1 αβγό μεσαίο, χτυπημένο με λίγο νερό
•► λίγη ζάχαρη
•► λίγη ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα και στρώνετε 2 ταψιά με λαδόκολλες.
Ανοίγετε στο πάγκο τη ζύμη της σφολιάτας και με ένα μαχαίρι κάνετε δύο κάθετες τομές στην μικρή πλευρά και τρεις στην μεγάλη, έτσι ώστε να την χωρίσετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια το καθένα.
Παίρνετε τα λουκουμάκια τα πιέζετε να πλατύνουν και τα τοποθετείτε στο κέντρο κάθε τετραγώνου ζύμης.
Ύστερα παίρνετε ένα μαχαιράκι και χαράζετε από 4 διαγώνιες γραμμές δημιουργώντας ένα Χ, ξεκινώντας από τις δύο κάτω γωνίες με κατεύθυνση προς το κέντρο του τετραγώνου, θα προσπερνάτε το λουκούμι και θα περνάτε απένταντι φτάνοντας στην απέναντι πάνω γωνία.
Μεταμορφώνετε το κάθε κομμάτι ζύμη σε «ανεμόμυλο» φέρνοντας τις 4 από τις 8 άκρες προς το κέντρο πάνω από το λουκούμι, πιέζοντας τες ελαφρά για να κολλήσουν, αφού πρώτα βρέξετε την άκρη της ζύμης ελαφρά στο σημείο της ένωσης.
Υπολογίστε πως από όποια γωνίτσα κι αν ξεκινήσετε να σηκώνετε τη ζύμη, θα αφήνετε την επόμενη και θα πιάνετε την μεθεπόμενη, ώστε μια γωνιά να μένει κάτω, μια να πηγαίνει κέντρο.
Με ένα πινέλο αλείφετε τους ανεμόμυλους με χτυπημένο αβγό, τους πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και τους ψήνετε για 20-25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Τους ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν. Τους σερβίρετε σκέτους ή πασπαλισμένους με λίγη ζάχαρη άχνη.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video... ...
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση … Στην αρχική δημοσίευση δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες 1,2,3,4 οι οποίες είναι από το διαδίκτυο [ GOOGLE ] - και εγώ ο admin - δηλώνω ότι δεν είμαι κύριος πνευματικών δικαιωμάτων των φωτογραφιών !!!!You might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου