Η πίτσα είναι από τα πιο ευέλικτα σνακ που με λίγη φαντασία μπορείς να τα φτιάξεις όπως τραβάει η όρεξή σου. Εμείς λοιπόν φτιάξαμε μια πίτσα με προσούτο σύκα και κατσικίσιο τυρί.
Υλικά: { Μερίδες: για 2 πίτσες }
Για τη ζύμη
•► 500 γρ. αλεύρι σκληρό σταρένιο για ψωμί
•► 1 φακελάκι ξερή μαγιά (9-10γρ.)
•► 350 ml νερό χλιαρό
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 2-3 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Για την πίτσα
•► 6 μεγάλα μαύρα σύκα (τα 3 ψιλοκομμένα και τα άλλα 3 σε φέτες)
•► 6 λεπτές φέτες προσούτο
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 300 γρ. κατσικίσιο τυρί
•► 1/3 φλιτζανιού κρέμα βαλσάμικου με σύκο
•► 100 γρ. ρόκα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Βάζετε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και ρίχνετε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά μέχρι να βγάλει μικρές φουσκαλίτσες.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτετε το μίγμα της μαγιάς. Δουλεύετε το μίγμα ανακατεύοντας με τα χέρια, κυκλικά με φορά από τα τοιχώματα προς το κέντρο.
Προσθέτετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και δουλεύετε τη ζύμη για 7-8 λεπτά. Επειδή το μίγμα είναι αρκετά υδαρό και θα κολλάει στα χέρια, βρέχετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ζυμώνετε καλά. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την αφήνετε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη.
Βγάζετε τη ζύμη από τη λεκάνη και τη βάζετε σε έναν πάγκο που έχετε πασπαλίσει με ψιλό σιμιγδάλι. Την κόβετε σε δύο κομμάτια και τα πλάθετε σε μπάλες.
Πασπαλίζετε 2 ταψάκια με λίγο σιμιγδάλι και στρώνετε εκεί με τα χέρια σας τη ζύμη. Αφήνετε τα ταψάκια στην άκρη για 15 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C με αέρα.
Στη συνέχεια ραντίζετε την κάθε πίτσα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ισομοιράζετε το τυρί και τα ψιλοκομμένα σύκα.
Βάζετε τα ταψάκια στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήνετε τις πίτσες για 8-10 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο, προσθέτετε το προσούτο και τα υπόλοιπα σύκα και ραντίζετε με την κρέμα βαλσάμικου.
Τις ξαναβάζετε στο φούρνο, αυτή τη φορά στο μεσαίο ράφι, για 5-6 λεπτά. Ξεφουρνίζετε τις πίτσες, μοιράζετε τη ρόκα, ραντίζετε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Για τη ζύμη
•► 500 γρ. αλεύρι σκληρό σταρένιο για ψωμί
•► 1 φακελάκι ξερή μαγιά (9-10γρ.)
•► 350 ml νερό χλιαρό
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 2-3 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Για την πίτσα
•► 6 μεγάλα μαύρα σύκα (τα 3 ψιλοκομμένα και τα άλλα 3 σε φέτες)
•► 6 λεπτές φέτες προσούτο
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 300 γρ. κατσικίσιο τυρί
•► 1/3 φλιτζανιού κρέμα βαλσάμικου με σύκο
•► 100 γρ. ρόκα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Βάζετε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και ρίχνετε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά μέχρι να βγάλει μικρές φουσκαλίτσες.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτετε το μίγμα της μαγιάς. Δουλεύετε το μίγμα ανακατεύοντας με τα χέρια, κυκλικά με φορά από τα τοιχώματα προς το κέντρο.
Προσθέτετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και δουλεύετε τη ζύμη για 7-8 λεπτά. Επειδή το μίγμα είναι αρκετά υδαρό και θα κολλάει στα χέρια, βρέχετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ζυμώνετε καλά. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την αφήνετε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη.
Βγάζετε τη ζύμη από τη λεκάνη και τη βάζετε σε έναν πάγκο που έχετε πασπαλίσει με ψιλό σιμιγδάλι. Την κόβετε σε δύο κομμάτια και τα πλάθετε σε μπάλες.
Πασπαλίζετε 2 ταψάκια με λίγο σιμιγδάλι και στρώνετε εκεί με τα χέρια σας τη ζύμη. Αφήνετε τα ταψάκια στην άκρη για 15 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C με αέρα.
Στη συνέχεια ραντίζετε την κάθε πίτσα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ισομοιράζετε το τυρί και τα ψιλοκομμένα σύκα.
Βάζετε τα ταψάκια στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήνετε τις πίτσες για 8-10 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο, προσθέτετε το προσούτο και τα υπόλοιπα σύκα και ραντίζετε με την κρέμα βαλσάμικου.
Τις ξαναβάζετε στο φούρνο, αυτή τη φορά στο μεσαίο ράφι, για 5-6 λεπτά. Ξεφουρνίζετε τις πίτσες, μοιράζετε τη ρόκα, ραντίζετε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου