Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Πιτάκια με βερίκοκα, τυρί και δυόσμο !!!



Συνταγή με πολλές παραλλαγές που μπορεί να παρουσιαστεί ως αλμυρό ή γλυκό πιάτο.

Υλικά:   { Μερίδες: για 20 πιτάκια }

•► 1 πακέτο (450 γρ.) σφολιατάκια στρογγυλά
•► 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
•► 300 γρ. βερίκοκα φρέσκα χωρίς κουκούτσι, σε κυβάκια του 1εκ.
•► 150 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
•► 1 κουτ. σούπας δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο
•► 1 αβγό χτυπημένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη γραβιέρα με τη μαρμελάδα, τα φρέσκα βερίκοκα και το δυόσμο ή το βασιλικό.

Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε από μία γεμάτη κουταλιά της σούπας γέμιση και την τοποθετείτε στο κέντρο από κάθε σφολιατάκι. Αλείφετε τις άκρες τους με λίγο αβγό και τα διπλώνετε σε μισοφέγγαρα.

Πατάτε τις άκρες τους με πιρούνι για να κλείσουν καλά και τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ταψί, σε απόσταση 3εκ. μεταξύ τους.

Αλείφετε τα πιτάκια με το υπόλοιπο αβγό και τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδί-σουν. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά.

Tips:

•► Παραλλαγή 1:
Αντί για γραβιέρα μπορείτε να φτιάξετε τα πιτάκια σας με φορμαέλλα, σφέλα ή χαλούμι και να προσθέσετε στη γέμιση 1 κουτ. γλυκού αμύγδαλο ή φιστίκι ασπρισμένο και τριμμένο. Επίσης, αντί για βασιλικό ή δυόσμο μπορείτε να αρωματίσετε με λεμονοθύμαρο ή με ελάχιστη μαντζουράνα.


•► Παραλλαγή 2: Μπορείτε να φτιάξετε τα πιτάκια σας γλυκά. Τότε παραλείπετε το δυόσμο ή οποιοδήποτε άλλο αρωματικό, αντικαθιστάτε τα αλμυρά τυριά με ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα και στο τέλος σερβίρετε τα πιτάκια σας πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.


•► Παραλλαγή 3: Αντί για ατομικά πιτάκια μπορείτε να φτιάξετε μια τάρτα ως εξής: στρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα μιας ταρτιέρας με ένα φύλλο σφολιάτας. Κόβετε τα βερίκοκα σε φέτες, αλείφετε τη σφολιάτα με τη μαρμελάδα και στρώνετε από πάνω τα βερίκοκα. Ανακατεύετε το τυρί με τα αρωματικά και τα σκορπάτε πάνω από τα βερίκοκα. Αν φτιάξετε τη γλυκιά εκδοχή, τότε ανακατεύετε το μαλακό τυρί με λίγο μεγαλύτερη ποσότητα μαρμελάδας και το στρώνετε πάνω στη σφολιάτα. Μετά στρώνετε από πάνω τα βερίκοκα σε φέτες. Η τάρτα θα χρειαστεί λίγο παραπάνω ψήσιμο. Αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά ~ Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :