Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Eton Mess.. Κλασικό βρετανικό επιδόρπιο !!!



Κλασικό βρετανικό επιδόρπιο με βάση τη γαλλική μαρέγκα και φρούτα, συνήθως φράουλες ή βατόμουρα.

Η κλασική εκδοχή φτιάχνεται με μαρέγκα, φράουλες και σαντιγί, ωστόσο οι φράουλες μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα φρούτα εποχής.

Υλικά:   { Για 5-6 Μερίδες }

•► ασπράδια από 2 αβγά
•► 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στα 2
•► 450 ml κρέμα γάλακτος 35%
•► 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 120°C στον αέρα και απλώνετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.

Βάζετε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών και τα χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέτετε κουταλιά - κουταλιά τη ζάχαρη με το μίξερ πάντα σε λειτουργία.

Όταν τελειώσει η ζάχαρη και έχει χτυπηθεί καλά η μαρέγκα θα πρέπει να στέκεται τόσο καλά ώστε αν αναποδογυρίσετε τον κάδο του μίξερ να μην πέφτει.

Με ένα κουτάλι παίρνετε λίγη λίγη μαρέγκα και βάζετε μία -μία κουταλιά στο χαρτί ψησίματος (όχι κολλητά, σε απόσταση μερικά εκατοστά).

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα μέχρι οι μαρέγκες να γίνουν τραγανές και να αφαιρούνται από το χαρτί εύκολα. Τις αφήνετε να κρυώσουν.

Πολτοποιείτε το 1/3 από τις φράουλες και φτιάχνετε μια σάλτσα. Κρατάτε τις υπόλοιπες στην άκρη.

Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.

Σπάτε τα 3/4 της μαρέγκας και τα μοιράζετε σε ποτήρια ή μπολ σερβιρίσματος. Ρίχνετε λίγο από τον πολτό φράουλας και μοιράζετε μερικά κομμάτια φράουλας.

Μοιράζετε τη σαντιγί στα ποτήρια, γαρνίρετε με λίγες ακόμα φράουλες και σερβίρετε.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :