Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Δύο λαχταριστοί μεζέδες για τη μπίρα…
by Super Chef Ντίνα Νικολάου !!!



Σκέφτεστε καλύτερους μπιρομεζέδες από τα λουκάνικα και τις τηγανητές πατάτες ??

Στην πιο λαχταριστή εκδοχή τους, τα λουκάνικα γεμίζουν με γραβιέρα και οι πατάτες πασπαλίζονται με μπαχαρικά που τους δίνουν μια υπέροχη πικάντικη γεύση !!!

Υλικά:   { Για 4-6 Μερίδες }

Για τα λουκάνικα γαλοπούλας γεμιστά με κεφαλογραβιέρα

•► 4 λουκάνικα γαλοπούλας χοντρά
•► 100 γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη, σε μπαστουνάκια
•► 8 φέτες μπέικον
•► 4 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
•► 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
•► 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

Για τις πικάντικες πατάτες με μπαχαρικά

•► 8 πατάτες μεγάλες
•► 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
•► 50 ml ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. σούπας ανάμικτα μπαχαρικά σε σκόνη (μπαχάρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, κόλιανδρο)
•► 1 κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το ντιπ

•► 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•► 1/3 φλιτζανιού έτοιμη πάστα από πιπεριές Φλωρίνης
•► μερικές σταγόνες Tabasco

Εκτέλεση:

Για τα λουκάνικα:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα, την πάπρικα και τη ρίγανη. Χαράζετε τα λουκάνικα κατά μήκος και τα ανοίγετε με προσοχή, σαν βιβλίο.

Αλείφετε με μια κουταλιά από το μίγμα της μουστάρδας και τοποθετείτε στο κέντρο δύο μπαστουνάκια τυριού. Κλείνετε όσο γίνεται τα λουκάνικα και τα τυλίγετε με δύο φέτες μπέικον τις οποίες στερεώνετε με οδοντογλυφίδες.

Ψήνετε τα λουκάνικα στη σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά για να ψηθούν σε όλες τις πλευρές. Κόβετε σε χοντρά κομμάτια και σερβίρετε.

Για τις πατάτες: Πλένετε και βουρτσίζετε σχολαστικά τις πατάτες για να καθαρίσει τελείως η φλούδα τους. Τις κόβετε κυδωνάτες και τις βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό (χωρίς να τις ξεφλουδίσετε), μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην κομματιαστούν. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τα ανάμικτα μπαχαρικά, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να φτιάξετε μια πάστα.

Προσθέτετε τις πατάτες και ανακατεύετε καλά αλλά προσεκτικά με τα χέρια σας για να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται με την πάστα. Απλώνετε τις πατάτες στο μεγάλο ταψί του φούρνου σε μονή στρώση και τις ψήνετε για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρετε τις πατάτες με το δροσερό ντιπ γιαουρτιού που ετοιμάζετε σε ένα μπολ ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου ~ Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :