Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Με θέα τη θάλασσα !!!



Και έρχονται εκείνες οι στιγμές του καλοκαιριού που κάθεσαι στην παραλία με το μαγιό που έγινε δεύτερο σώμα σου, πάνω στη ψάθα που σε φιλοξένησε αδιαμαρτύρητα ώρες ολόκληρες, κάτω από τον ήλιο (αυγουστιάτικος πλέον) τον οποίο κυνηγούσες μανιωδώς για να αφήσει πάνω σου έστω ένα μικρό σημάδι, που θα μαρτυρά πως συναναστραφήκατε αρκετές φορές, και κοιτάς την θάλασσα προσπαθώντας να αξιολογήσεις το φετινό καλοκαίρι.

Από πού να ξεκινήσεις; Από το πόσο αγωνιούσες να έρθει μόλις το ημερολόγιο έδειξε "1η Ιουνίου"; Από τα σχέδια που είχες ξεκινήσει να κάνεις στο μυαλό σου για το πώς θα ήθελες περίπου να το αξιοποιήσεις; Ή μήπως από τη μέρα που άφησες τα λόγια στην άκρη και προχώρησες στην πράξη;

Μπορεί και εσύ η ίδια να μην πίστευες πως το μόνο που θα άφηνε το φετινό καλοκαίρι θα ήταν αισθήματα χαράς και ένα κάρο ιστορίες, τις οποίες έπρεπε να τακτοποιήσεις για να μπορέσεις εύκολα να τις διηγηθείς. Δεδομένης της περσινής αποτυχίας, ήσουν δύσπιστη. Και με το δίκιο σου, αλλά δες τώρα. Όλα πήγαν τέλεια κι εσύ είσαι τόσο γεμάτη από ενέργεια και από εμπειρίες που από δω και πέρα θα πρέπει να πιστεύεις λιγάκι παραπάνω σε σένα και σε αυτά που μπορείς να πετύχεις.

Κάποιοι ίσως σκεφτούν πως έζησες ό,τι έζησες λόγω της απαιτητικής χρονιάς που πέρασε. Όμως είναι άδικο για σένα, καθώς το καλοκαίρι σου το διαχειρίστηκες μόνη σου, δίχως να σκεφτείς τι πέρασε ή τι έρχεται και πιθανότατα αυτό να ήταν το μυστικό της επιτυχίας σου. Έχουν δίκιο, προφανώς, όταν λένε πως πρέπει να ζεις το "τώρα" δίχως αναστολές και αβεβαιότητες.

Έτσι, με θέα τη θάλασσα ανανεώνεις τους όρκους και τα σχέδια σου μέχρι την επόμενη φορά, η οποία θα είναι ακόμα καλύτερη. Το χρωστάς στον εαυτό σου...!!!


Το άρθρο έγραψε η Μαρία Πλιάκα

Σημείωση … Στην αρχική δημοσίευση δεν υπήρχε η φωτογραφία 1 η οποία είναι από το διαδίκτυο [ GOOGLE ] - και εγώ ο admin - δηλώ-νω ότι δεν είμαι κύριος πνευματικών δικαιωμάτων της φωτογραφίας !!!!

enfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :