Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Παστέλι με ποικιλία ξηρών καρπών..
by Chef Σιμόνη Καφίρη !!!



Το ίτριον ή σησαμίς στην αρχαιότητα, το γλύκισμα εκ μέλιτος και σησάμων ή σησαμούς στο Βυζάντιο, το μελεκούνι στη Ρόδο, το σουσαμόμελι στην Κάρπαθο και γενικώς το παστέλι στην υπόλοιπη Ελλάδα,

...περιέχει πολλές φορές και άλλους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα στην Κομοτηνή, καρύδια στην Άνδρο, τη Ζάκυνθο και την Καλαμάτα.

Υλικά:

•► 200 γρ. σουσάμι
•► 2 φλιτζάνια μέλι
•► ½ φλιτζάνι ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι νερό
•► 4 φλιτζάνια αμύγδαλα
•► καρύδια και φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα
•► ½ φλιτζάνι επτάζυμο παξιμάδι τριμμένο
•► ξύσμα από 2 λεμόνια

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε τους ξηρούς καρπούς με το τριμμένο παξιμάδι και το ξύσμα των λεμονιών. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μέλι με το νερό και τη ζάχαρη και βράζετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κάνει το σιρόπι μεγάλες φουσκάλες.

Ρίχνετε τότε το μίγμα των ξηρών καρπών και το σουσάμι και ανακατεύετε μέχρι να δέσει.

Για να το διαπιστώσετε, ρίχνετε μια μικρή ποσότητα μίγματος σε παγωμένο νερό. Αν δεν διαλυθεί, είναι σωστά δεμένο. Αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, είναι έτοιμο όταν φτάσει τους 120°C.

Ραντίζετε μια μαρμάρινη επιφάνεια με νερό ή ανθόνερο και απλώνετε πάνω το μίγμα. Ισιώνετε την επιφάνειά του με βρεγμένη σπάτουλα ή βρεγμένο μπουκάλι ώστε να αποκτήσει πάχος 1εκ.

Αφήνετε το παστέλι να μισοκρυώσει και το κόβετε πρώτα σε λωρίδες και μετά σε ρόμβους. Αν θέλετε, το σερβίρετε πάνω σε φύλλα νεραντζιάς ή λεμονιάς.

Tips:

•► Το επιτυχημένο παστέλι δεν πρέπει να είναι σκληρό αλλά ευλύγιστο και στο κόψιμο να κάνει «κλωστές».

•► Αν δεν έχετε μάρμαρο, ρίχνετε το μίγμα πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

•► Το παστέλι διατηρείται αρκετό καιρό μέσα σε μεταλλικό κουτί ή τυλιγμένο σε φύλλα ζελατίνας.


Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!


Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :