Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Δύο λαχταριστά ΟΥΖΟ_μεζεδάκια..
by Super Chef Ντίνα Νικολάου !!!



Ο ουζομεζές είναι αξία σταθερή χειμώνα-καλοκαίρι και επειδή εμείς αγαπάμε τους καλούς μεζέδες (και εσάς) ετοιμά-σαμε δύο μεζεδάκια πολύ σπέσιαλ! Δώστε βάση λοιπόν:

Υλικά:   { Για 4-6 Μερίδες }

Ρολάκια με ψητές πιπεριές και χωριάτικο λουκάνικο

•► 4 φύλλα κρούστας
•► 3 πιπεριές πράσινες κέρατο
•► 3 πιπεριές Φλωρίνης
•► 2 χωριάτικα λουκάνικα μακριά
•► 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
•► 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
•► λίγο ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τηγανητές ντομάτες σε κουρκούτι

•► 3 μέτριες ντομάτες σφιχτές
•► 1 κουτάκι μπίρα παγωμένη
•► 250 γρ. αλεύρι
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
•► 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
•► 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
•► δυόσμο ψιλοκομμένο
•► μερικές ελιές
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Για τα ρολάκια:
Λαδώνετε ελαφρώς τις πιπεριές και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να μαυρίσουν από όλες τις πλευρές.

Βγάζετε τις πιπεριές από το φούρνο, τις σκεπάζετε με ένα πιάτο ή καπάκι και τις αφήνετε να σταθούν για 10 λεπτά. Με προσοχή τις κόβετε κάθετα σε δύο κομμάτια. Αφαιρείτε την καμένη φλούδα και τους σπόρους έτσι ώστε να δημιουργηθούν ωραίες, καθαρές φέτες.

Κόβετε τα λουκάνικα σε 6 κομμάτια το καθένα. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε τρεις λωρίδες το καθένα (από τη μακριά πλευρά τους). Αλείφετε το πρώτο κομμάτι φύλλου με λίγο ελαιόλαδο.

Τοποθετείτε ένα φιλέτο πιπεριάς, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και λίγο θυμάρι και βάζετε στο κέντρο της πιπεριάς ένα κομμάτι λουκάνικου. Διπλώνετε το φύλλο κρούστας σε ρολό και το τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

Λαδώνετε με ένα πινελάκι τα ρολάκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Σερβίρετε αμέσως.

Για τις τηγανητές ντομάτες: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν και την πάπρικα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Ρίχνετε λίγη λίγη την μπίρα και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος χυλός. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις ντομάτες. Τις κόβετε σε φέτες με πάχος 1εκ. Τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε εκεί μέχρι να κρυώσει ο χυλός.

Βγάζετε το μπολ από το ψυγείο, προσθέτετε το αβγό και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί στο χυλό.

Ρίχνετε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και το αφήνετε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Παίρνετε μία μία τις φέτες ντομάτας, τις βουτάτε στο χυλό και τις τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (2-3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά).

Τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σερβίρετε τις ντομάτες ζεστές, πασπαλισμένες με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο και ελιές.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή απο Ντίνα Νικολάου ~ Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :