Το τέλειο μπισκότο για να προσφέρεις στους καλεσμένους σου πλάι σε μια κούπα αχνιστό καφέ ή μυρωδάτο ρόφημα με τσάι και βότανα.
Υλικά:   { Μερίδες: για 30 κομμάτια περίπου }
•► 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•► ξύσμα από 2 λεμόνια
•► ⅔ φλιτζανιού ζάχαρη
•► 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, κοπανισμένα
•► ⅔ φλιτζανιού ινδική καρύδα
•► 200 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
Για τη διακόσμηση
•► 100 γρ. υποβρύχιο { βανίλια }
•► λίγη ινδική καρύδα τριμμένη
•► λίγο ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αμύγδαλο, την ινδική καρύδα και το ξύσμα λεμονιού.
Ύστερα προσθέτετε το βούτυρο και αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων σας έτσι ώστε να δημι-ουργήσετε ένα μίγμα σαν ψίχουλα.
Ζυμώνετε γρήγορα τη ζύμη να γίνει συμπαγής, τη χωρίζετε στη μέση και την πλάθετε σε δύο μπαστούνια που αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος δύο επίπεδα ταψάκια.
Βγάζετε τα μπαστούνια από το ψυγείο και με κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε φέτες, τις αραδιάζετε στο ταψί και τις ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά τα μπισκότα σας.
Πριν σερβίρετε βάζετε το υποβρύχιο σε κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να γίνει ρευστό.
Παίρνετε με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες γλάσου και με γρήγορες κινήσεις σχηματίζετε γραμμές στα μπισκότα.
Πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένη καρύδα και ξύσμα λεμονιού και αφήνετε να στεγνώσουν τα μπισκότα πριν τα σερβίρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•► ξύσμα από 2 λεμόνια
•► ⅔ φλιτζανιού ζάχαρη
•► 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, κοπανισμένα
•► ⅔ φλιτζανιού ινδική καρύδα
•► 200 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
Για τη διακόσμηση
•► 100 γρ. υποβρύχιο { βανίλια }
•► λίγη ινδική καρύδα τριμμένη
•► λίγο ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αμύγδαλο, την ινδική καρύδα και το ξύσμα λεμονιού.
Ύστερα προσθέτετε το βούτυρο και αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων σας έτσι ώστε να δημι-ουργήσετε ένα μίγμα σαν ψίχουλα.
Ζυμώνετε γρήγορα τη ζύμη να γίνει συμπαγής, τη χωρίζετε στη μέση και την πλάθετε σε δύο μπαστούνια που αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος δύο επίπεδα ταψάκια.
Βγάζετε τα μπαστούνια από το ψυγείο και με κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε φέτες, τις αραδιάζετε στο ταψί και τις ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά τα μπισκότα σας.
Πριν σερβίρετε βάζετε το υποβρύχιο σε κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να γίνει ρευστό.
Παίρνετε με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες γλάσου και με γρήγορες κινήσεις σχηματίζετε γραμμές στα μπισκότα.
Πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένη καρύδα και ξύσμα λεμονιού και αφήνετε να στεγνώσουν τα μπισκότα πριν τα σερβίρετε.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου ~ Food styling: Αντωνία Κάτη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου